Fakta
- 6 stk. 3.105,90
Champagne Moët Impérial ICE Rosé Demi-Sec
- 6 stk. 3.105,90
609,-
812,- pr. l.
6 stk.
3.105,90
517,65 pr stk.
Spar 548,10
Beskrivelse
Moët Ice Impérial - som ramte markedet i 2016 - ruskede op i konventionerne og henvendte sig direkte til et (angiveligt yngre) publikum som ikke var opdraget til ærbødig respekt for Frankrigs stolte nationale bobler. En fængende småsød Champagne som Moët & Chandons Chef de Cave Benoît Gouez fra starten kaldte "banebrydende" ikke så meget på grund af smagen, men fordi man henvendte sig til det eksploderende cocktail segment og opfordrede til at boblerne blev skænket i store glas over store isterninger og gerne med en garniture i form af røde friskplukkede sommerbær.
Det handlede om sorgløs sommer og gode oplevelser blandt venner og i reklamerne kunne man se at Moët Ice Impérial gerne ville med på stranden, ned til swimmingpoolen eller op på tagterrassen når den dalende sol begyndte at changere med nuancerne i vinen.
Vinen kommer i lighed med den hvide Nectar Imperial med en dosage på 45 g. pr. liter som andre Champagnehuse ville titulere sec eller demi sec. Den får sin struktur fra op til 50% Pinot Noir, der bliver ledsaget af omkring 30% Pinot Meunier og 20% Chardonnay, som i følge de gængse beskrivelser bidrager med henholdsvis fylde og friskhed. Den er et patchwork af en vin - fremstillet på druer hentet fra flere end 200 forskellige parceller rundt omkring i Champagne - hvorfor det præcise blandingsforhold mellem druerne ikke kan fastlægges. Det ovenfor anførte varierer derfor med op til 10% afhængig af hvilket lot-nummer man får fat i.
Vinen er funderet på frugten fra et enkelt høstår, der tilsættes op til 30% vine fra tidligere årgange fra Moët & Chandons imponerende lager af såkaldte vin de reserve, der på imponerende vis ensretter og fastholder den stil, som man her ønsker at markedsføre. Den modner i mindst 18 måneder i flaskerne inden bundfaldet skydes bort og sødmen ankommer til vinen i form af sukker opslæmmet i druesprit.
Moët & Chandon er den helt store spiller i Champagne, og det siges at virksomheden bliver stadig større minut for minut. Indtil 1987 stod de sig med datterselskaberne Mercier og Ruinart for omkring en fjerdedel af hele Champagne regionens salg, og efter opkøb af Veuve Clicquot og Pommery er Moët-gruppen på vej mod en størrelse - især på eksportmarkederne - som man ikke ønsker at flage
Størrelsen taget i betragtning er den gennemgående kvaliteten hos Moët imponerende høj, og de midler der bliver investeret i at sikre virksomhederne den fornødne innovative ekspertise, det bedst tænkelige tekniske udstyr og det bedst mulige druemateriale er intet mindre end imponerende.
Producent
Moët & Chandon er den helt store Champagne gigant, og en virksomhed der bliver stadig større hvert minut der går. Huset blev etableret tilbage i 1743 af Claude Moët, og huset fik hurtigt mange prominente kunder, her i blandt Kong Louis XV.
Indtil 1987 tegnede de sig med datterselskaberne Mercier og Ruinart for omkring en fjerdedel af regionens champagne salg, og nu efter opkøb af Veuve Clicquot og Pommery er Moët gruppen på vej mod total dominans især på eksportmarkederne.
Moët er naturligvis de største jordbesiddere i Champagne - mere end 1000 ha. er det efterhånden blevet til - men dette areal dækker kun 20% af virksomhedens behov for druer, og derfor er der skrevet hundredvis af kontrakter med druedyrkere, ligesom der købes betydelige mængder "råvin" fra en række andre Champagneproducenter.
Dermed er det blevet muligt, at åbne en flaske fra Moët & Chandon et eller andet sted på kloden næsten hvert sekund, uden at kilden tørrer ud!
For en så stor organisation er den gennemgående kvaliteten hos Moët & Chandon høj, og de midler der bliver investeret i at sikre virksomhederne den fornødne innovative ekspertise, det bedst tænkelige tekniske udstyr og det bedst mulige druemateriale er intet mindre end imponerende.
Moët et Chandon har sit domicil i Epernay på Montagne de Reims, og huset er kendt for en gennemgående reduktiv stil, hvilket også er tydeligt på øverste niveau i Dom Perignon. Under den indledende gæring og lagring af basevinene beskyttes disse markant mod ilt, og fadlagring anvendes ikke. Moëts champagner står derfor i skarp kontrast til f.eks. Bollinger og Krug, som flittigt anvender fadlagring i produktionen.
Siden 2005 er det den talentfulde Benoît Gouez, der har været Chef de Cave hos Moët et Chandon.
Se de aktuelle vine fra Moët et Chandon her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Montagne de Reims udgør en af de vigtigste underområder i Champagne regionen. Hovedparten af markerne ligger mellem byerne Reims og Epernay og dækker ca 9000 ha. De bløde bakker når en højde på knap 300 meter og i bakkesiderne findes den eftertragtede Belemnit kalk, hvis grundlag blev dannet for 70 mio år siden, da Champagne lå på bunden af fortidshavet, Pariser bassinet. Hoveddruen er Pinot Noir, som står for ca 60% af beplantningerne, mens resten udgøres af Chardonnay og Pinot Meunier. Der findes en høj koncentration af Grand Cru kommuner i Montagen de Reims her i blandt Ambonnay, Bouzy og Verzenay.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter