Fakta
- 6 stk. 1.014,90
Bourgogne Pinot Noir
- 6 stk. 1.014,90
199,-
265,33 pr. l.
6 stk.
1.014,90
169,15 pr stk.
Spar 179,10
Beskrivelse
Denne generiske Bourgogne er sammenstukket af frugt fra mellem 25 og 45 år gamle vinstokke, der står opbundet i dobbelt Guyot og passes efter bæredygtige guidelines, den såkaldte ”culture raisonnée”. Vinstokkene står i ler og kalksten og på de lidt mindre prestigiøse vinmarker nedenfor og syd for de gyldne skråninger og de passes af vinbønder, som har valgt at sælge deres frugt til Cellier du Chateau de la Chaume.
Høsten er maskinel, og fremme på vineriet fjernes alle stilke inden druerne knuses og forvandles til vin med hyppige overpumpninger i Thermo regulerede ståltanke sammen med opformerede gærstammer for at skærpe vinens frugtprofil. Der er tale om fuld malolaktisk forgæring, og vinen har fået lov til at få slebet sine kanter i 11 måneder, inden den er klaret, filtreret og tappet på flaske.
Mørkere end de fleste andre vine i den store og meget diverse Bourgogne appellation og mindre sødladen, mere markant bitterfrisk end flertallet af de mange Pinot Noir vine, der er dukket op i Languedoc og Roussillon. Plask gerne vinen på en karaffel og giv den en kærlig rystetur inden den skænkes. Det vil fremme nydelsen via en lidt mere umiddelbar fornemmelse af de rødfrugtede noter i duften og smagen.
Producent
Det er lidt af en tilsnigelse at kalde Cellier du Château de Chaume for en vinproducent, i det der er tale om et brand, eller på dansk et registreret varemærke, som i dag tilhører den meget entreprenante Michel Gayot, som siden 2009 har stået i spidsen for SAVDVF (Société d’Achat et Vente Directes de Vins de France) og MLC (Magnien – Lagarrigue – Cairol), som tilbyder en bred vifte af vine fra Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise, Maconnais, Beaujolais, og nu også Rhône og Languedoc Roussillon.
En stribe af dem sælges med Cellier du Château de Chaume som afsender, og her er det et par af Michel Gayots nærmeste medarbejdere i skikkelse af Fabien Sauzon, Pierre Vallet og Emmanuel Clement der har stået for samarbejdet med de vinbønder, vinproducenter og kooperativer som leverer frugt og vin til de forskellige cuvéer som sammenstikkes, modnes og tappes på det topmoderne anlæg udenfor Beaune.
Men der eksisterer skam også et Château de Chaume. Det ligger i den lille landsby Corgoloin nogenlunde midtvejs mellem Ladoix og Nuits-Saint-Georges. Et engang sikkert smukt slot med en dejlig have omgivet af gamle træer, som nu henligger som en lidt trist nabo til Domaine Pansiot, men også et slot som gemmer på en spændende og til sine tider krigerisk fortælling om de sidste 500 år i Bourgogne. Læs f.eks. mere her: Château de La Chaume
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter