Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 943,50
Bourgogne Chardonnay
- 6 stk. 943,50
185,-
246,67 pr. l.
6 stk.
943,50
157,25 pr stk.
Spar 166,50
Beskrivelse
I en tid hvor priserne på hvid Bourgogne fra Côte d'Or er højtflyvende, er det et godt tip at kigge lidt sydøst på til Mâconnais, hvor Chardonnay også stortrives og hvor vinbønderne helt legal kan vælge at kalde deres hvidvin for en Bourgogne Blanc, hvis det er det, som de eller deres kunder fortrækker.
Og sådan er det også for Alain og Cédric Chêne, der er far og søn og 4. og 5. generation på Domaine de la Belouse. Eller Domaine Chêne, som det også kaldes, når vinene finder vej til restauranterne. Selvom vinene fra Macon er på vej op i kurs, i prestige og i øvrigt lige har fået adlet en stribe vinmarker til Premier Cru oplever de stadig, at er det lille ord "Bourgogne" på flaskerne er fint at få med. Der er simpelthen stadig rigtig mange gæster på restauranterne, som ikke har tilegnet sig de store vinkundskaber og foretrækker, at der står Bourgogne på flaskerne. ”So let it be”, som Cédric Chêne siger, selvom han ville være lidt mere stolt, hvis han kunne sælge alle sine hvidvine som Mâcon, Mâcon La Roche Vineuse og Saint-Veran.
Domaine Chêne disponerer over 42 ha., herunder 18 ha. med 25-50 år gamle Chardonnay vinstokke, der på ler- og kalksten rig jordbund og leverer frugten til denne vin. Høsten er manuel med en soignering allerede i vinmarken og derefter følger direkte presning på vingården få timer efter at klaserne er klippet i kurven. Der presses a la Champenoise, dvs. kun til 60-65%, og efter mosten har fået lov til at sætte sig og bundfælde natten over, gæres der i rustfrit stål uden fremmede gærstammer, hvorefter den malolaktiske gæring undertrykkes og den unge vin ligger sur Lie i tankene i 6 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
En ligefrem og jovial Bourgogne som uden de store armbevægelser kryber fint ind under huden. Ren og tør med den rette dosis af akacie, sprøde æbler og melon eksekveret på en fast bund af læskende syre.
Fornøjelig at invitere med ud i det salte køkken sammen med alskens charcuteri, til enkle tilberedninger med fladfisk og laks samt milde og let krydrede faste oste.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter