Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.759,50
Bierzo Mencía Kolor Okuda San Miguel & Raúl Pérez
- 6 stk. 1.759,50
345,-
460,- pr. l.
6 stk.
1.759,50
293,25 pr stk.
Spar 310,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
94
HIGHLY RECOMMENDED
"Mature nose with fresh dark fruit, pomegranate, cedar wood aromas. Silky, bitter chocolate on the palate, with red berry fruit, chalky tannins and a herbal edge. Grippy tannins add character to the fine, complex finish."
Juni 2023
Robert Parker - The Wine Advocate
92
Luis Gutiérrez - Januar 2022
Beskrivelse
Denne Kolor er ikke bare en vin, men en festlig hyldest til alle palettens farver, til livsglæden og til det gode liv skabt af billedkunstneren Okuda San Miguel og vinmageren Raúl Pérez. To herrer der, hvis man er bosat i Spanien og interesserer sig lidt for nutidskunst og vin, ikke behøver nogen nærmere præsentation.
De mødtes tilfældigt, og da Okuda San Miguel gerne nyder det gode glas, sagde han straks ja, da den hæderkronede, profetlignede Raúl Pérez foreslog, at Okuda San Miguel skulle designe en farvestrålende livsglad flaske til ham, som han kunne fylde med en særlig cuvée, som kun skulle produceres denne ene gang.
Dette er således en vin fremstilles side om side med Raúl Pérez andre vine på Bodegas y Viñedos Raúl Pérez i Valtuille de Abajo, der af mange opfattes som selve epicenteret for den nye bølge af bevægende og dybt fascinerende Mencia-vine, der er dukket op på markedet i det nye millennium. Nærmere bestemt er der tale om frugt fra 50-70 år gamle vinstokke omkring landsbyen Valtuille de Abajo samt frugt fra noget yngre vinstokke omkring Villadecanes, som ellers ville være røget enten i vinen Ultreia Saint Jacques eller i 1 af de 4 Vizcaina-vine, som alle skal tælles med blandt Bierzos ypperste Mencia-vine.
Selvom det ikke flages, er der tale om frugt fra økologisk dyrkede parceller. Høsten er manuel og der praktiseres helklase gæring i store egefade uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Derpå 12 måneders modning ligeligt fordelt mellem små brugte franske fade og en neutral tank frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.
Så vidt vi har forstået, kommer vinen til at stå som en enkelt og dermed enestående symbiose mellem begejstringen for de visuelle pangfarver og det gode humør, der gemmer sig i enhver vellavet og jovial flaske vin, og da der kun er produceret 12.000 flasker, gælder det om at holde sig til. Om at gribe nydelsen og blive en af dem, som kan sige: "Den nåede jeg da at smage".
Senere kan man så, når man møder Okuda San Miguels glade kulørte kunstværker, på kunstudstillinger, på forladte facader eller, hvis man er heldig, som en del af en glad happening i en af de spanske metropoler, mindes en saftig, men ikke overgjort Mencia. Det er så fint, når enhver tanke om spekulation viftes bort. Når det gode humør og velsmagen får lov til at gå hånd i hånd!
Producent
There are three kinds of winemaking genius. First, the classicists: those who excel in applying what they have learned from their masters and reaching higher levels of refinement. They are behind the great classic wines.
Then, the innovators, who discover or develop new winemaking approaches, master new technologies, reveal unknown grape varieties, in ways that are easily replicable. We have them to thank for many new wine styles and new regions.
The third group are those rare geniuses who act upon intuition. One cannot classify their wines; they are simply inimitable, because those wines have somehow encrypted in their tasting profile the unique combination of their terroir’s message, along with the personality of their creator. Intuitive geniuses are transmitters of feelings and visions.
Raúl Pérez is the archetype of the intuitive winemaking genius.
Pedro Ballesteros Torres MW i Decanter - Oktober 2019
Oprindelse
Distrikt
Bierzo er en DO i regionen Castilla y Leon i det nordvestlige Spanien. Distriktet dækker en række små dale i den bjergrige del (Alto Bierzo) og et større fladt område (Bajo Bierzo). Klimatisk set ligger det midt mellem det fugtige Atlanterhavsklima i Galicien mod vest og det tørre fastlandsklima mod øst. Det er derfor køligere end mange af de andre vinregioner i Castilla y Leon. Jordbunden er rig på skiffer og granit og i kombination med klimaet krediteres det for at give den mere lette og friske stil, vinene associeres med kontra resten af regionen.
Der produceres både rød- og hvidvin men primært førstnævnte på Mencia druen (min 70%), Garnacha og Alicante Bouschet. Af grønne druer kan nævnes Dona Blanca, Godello og Palomino. Der kan også produceres rosevine indenfor DO’en på minimum 50% Mencia.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter