Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuProducenter i butikken
- 6 stk. 2.626,50
Barbera d'Alba Gallina
- 6 stk. 2.626,50
515,-
686,67 pr. l.
6 stk.
2.626,50
437,75 pr stk.
Spar 463,50
Beskrivelse
Dette er La Spinettas ultimative bud på en Barbera fra Alba. En vin som mesteren Giorgio Rivetti selv beskriver som både ”rig og varm” og også direkte ”sexet på den feminine måde”.
Druerne kommer fra 4 ha. på den sydvendte Gallina-skråning nedenfor Neive altså i Barbaresco-land, hvor vinstokkene efterhånden er blevet mere end 40 år gamle, og hvor bæredygtigheden har været i fokus lige siden Rivetti-brødrene købte deres parceller på den berømte skråning tilbage i 1995. Det vil sige 0 pesticider og 0 herbicider og dermed en tilgang til arbejdet i vinmarken, som ikke ligger fjert fra de økologiske principper. Bare lidt mere holistisk når vejrguderne driller, men altid i den ypperste velsmags tjeneste!
Høsten er manuel og efter en soignering såvel oppe på skråningen som foran kælderen gærer druerne efter alle stilke er fjernet uden fremmede gærstammer i roterende rustfri ståltanke hvorefter den unge vin modner 12 måneder på 20% nye og 80% én gang brugte franske fade inden den endelige vin sammenstikkes tilbage i det rustfri stål og efter yderligere et par måneder tappes flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Resultatet er en af de bedste Barbera d'Alba vine på markedet, som i skyggen af de markante aromaer fra de nye fade leverer en kompleksitet og en intensitet, som er enestående grænsende til fantastisk. Meget kraftig og så intens, at det betaler sig at dekantere vinen inden serveringen, og selv da kræver den tid i glasset, inden den blomstrende delikatesse begynder at balancere de ristede elementer. Herefter en uimodståelig festforestilling af saftige modne brombær, hindbær og kirsebær, der langsomt smelter sammen med toner af viol, espresso bønner og lakrids.
Et flydende mesterværk til det særlige måltid. Prøv den for eksempel sammen med en stegt agerhøne med farserede morkler og en rig svampesauce.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barbera d'Asti er et vindistrikt i Piemonte i Nordvestitalien. Det dækker området omkring byen Asti og udelukkende vine lavet på min 85% Barbera. Resten kan udgøres af Freisa, Grignolino og Dolcetto. Terrænet er præget af bløde bakker og det meste Barbera dyrkes i 90-300 moh. Barbera er den mest plantede druesort i Piemonte, og trods den ikke nyder samme prestige som Nebbiolo fra Barolo og Barbaresco, kan den frembringe charmerende, saftige vine som, modsat Nebbiolo, er mere tilgængelige og mindre tanniske som unge. I forhold til det andet vigtige distrikt for Barbera, Barbera d'Alba, er Barbera d'Asti kendt for at være mere feminine, parfumerede og frugtige.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter