30/6/2020 | Magasin 4 2020
Vitello tonnato
Brug gerne olivenolie i din mayonnaise til tunsaucen, da mayonnaisen derved får mere bitterhed og beriges med langt flere næringsstoffer end ved brug af en smagsneutral olie, som vindruekerne- eller solsikkeolie, som de fleste kokke ellers foreskriver. Dog er det vigtigt at fremhæve, at olivenolien ikke skal være for grøn ej heller for bitter. En spansk olivenolie lavet på manzanilla-oliven er et godt bud til en mayonnaise. Opskriften giver en relativ stor skål tunsauce. Du kan vælge at halvere mængden eller bruge den smagfulde sauce i sandwiches, pastaretter eller salater de efterfølgende dage.
Ingredienser
- Kød
- 400 g kogt kalvelårtunge eller kalveinderlår, kalvefilet eller -mørbrad
- 2 gulerødder , skåret i store stykker
- 2 bladselleri , skåret i store stykker
- 1 løg , skåret i kvarte
- 4 friske laurbærblade
- 2 spsk Morea-kapers
- 1 håndfuld rucola
- 2 håndfulde cherrytomater
- ½ stk skalotteløg , skåret i tynde ringe
- Tunsauce
- 3 æggeblommer
- 1 knivspids salt
- Friskkværnet peber
- ½ fed hvidløg , fintsnittet
- 1 spsk sennep
- 2 spsk sherryvineddike
- 2 spsk citronsaft
- ½ knivspids chilipulver eller ½ cm rød chili, finthakket
- 3½ dl god, spansk olivenolie
- 150 g tun i olivenolie , prøv eksempelvis Maruzzellas fortrinlige udgave
Sådan gør du
Kød
Step 1. Kog kalvelårtungen mør i letsaltet vand med bladselleri, gulerødder, løg og laurbærblade og køl derefter kødet af i lagen.
Step 2. Hvis du bruger kalvemørbrad-, filet eller inderlår, steg da kødet rosa i olivenolie, krydr med salt og peber og lad det hvile og køle helt af.
Tunsauce
Step 1. Tag ingredienserne ud i god tid, så de tempereres før brug.
Step 2. Kom æggeblommer, salt, peber, hvidløg, sennep, Sherryeddike, citronsaft og chili i en blender, og lad den køre stille og roligt indtil det bliver en homogen masse.
Step 3. Sæt nu blender på et endnu lavere niveau, og dryp olivenolien i lidt ad gangen, til olien er helt emulgeret.
Step 4. Kom tunen med olien i blenderen og rør sammen.
Step 5. Du kan justere konsistensen på saucen med lidt vand alt efter hvor flydende, du ønsker den.
Anretning
Step 1. Skær det afkølede kød i skiver af 2 mm, krydr med salt og peber.
Step 2. Dryp tunsaucen over. Pynt med rucola, hele og halve cherrytomater, skalotteløg og kapers.
Step 4. Servér med et iskoldt glas rosé fra Costaripa og lad den italienske stemning omslutte dig.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...