• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vitello Tonnato

Brug gerne olivenolie i din mayonnaise til tunsaucen, da mayonnaisen derved får mere bitterhed og beriges med langt flere næringsstoffer end ved brug af en smagsneutral olie, som vindruekerne- eller solsikkeolie, som de fleste kokke ellers foreskriver. Dog er det vigtigt at fremhæve, at olivenolien ikke skal være for grøn ej heller for bitter. En spansk olivenolie lavet på manzanilla-oliven er et godt bud til en mayonnaise.  
Opskriften giver en relativ stor skål tunsauce. Du kan vælge at halvere mængden eller bruge den smagfulde sauce i sandwiches, pastaretter eller salater de efterfølgende dage.  

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

400 g kogt kalvelårtunge eller kalveinderlår, kalvefilet eller -mørbrad  
2 gulerødder, skåret i store stykker 
2 bladselleri, skåret i store stykker 
1 løg, skåret i kvarter 
4 laurbærblade, friske  
2 spsk Morea-kapers 
Rucola, en håndfuld  
Cherrytomater, et par håndfulde  
½ skalotteløg, skåret i tynde ringe 
 
Tunsauce:  
3 æggeblommer 
Salt, en knivspids 
Peber, friskkværnet 
½ hvidløg, fintsnittet  
1 spsk sennep  
2 spsk Sherryvineddike 
2 spsk citronsaft  
½ knivspids chilipulver eller ½ cm rød chili, finthakket 
3,5 dl god spansk olivenolie  
150 g tun i olivenolie, prøv eksempelvis Maruzzellas fortrinlige udgave  
 

Sådan laver du Vitello Tonnato

Kød: Kog kalvelårtungen mør i letsaltet vand med bladselleri, gulerødder, løg og laurbærblade og køl derefter kødet af i lagen.  
Hvis du bruger kalvemørbrad-, filet eller inderlår, steg da kødet rosa i olivenolie, krydr med salt og peber og lad det hvile og køle helt af. 

Tunsauce: Tag ingredienserne ud i god tid, så de tempereres før brug. Kom æggeblommer, salt, peber, hvidløg, sennep, Sherryeddike, citronsaft og chili i en blender, og lad den køre stille og roligt indtil det bliver en homogen masse. Sæt nu blender på et endnu lavere niveau, og dryp olivenolien i lidt ad gangen, til olien er helt emulgeret. Kom tunen med olien i blenderen og rør sammen. Du kan justere konsistensen på saucen med lidt vand alt efter hvor flydende du ønsker den.  
 
Anretning: Skær det afkølede kød i skiver af 2 mm, krydr med salt og peber. Dryp tunsaucen over. Pynt med rucola, hele og halve cherrytomater, skalotteløg og kapers. Servér med et iskoldt glas rosé fra Costaripa og lad den italienske stemning omslutte dig.