1/1/1970 |
Salat med pærer
blåskimmelost og glaserede valnødder
Ingredienser
- Beignetdej
- 120 g Løgismose hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 2½ dl danskvand
- 1 l vindruekerneolie til fritering
- Glaserede valnødder
- 2 dl flydende lynghonning
- ½ dl æbleeddike
- 100 g valnødder
- Pærer
- 4 stk conference pærer
- 100 g blåskimmelost
- ½ bakke rucola
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- Lidt syltede tyttebær
Sådan gør du
Beignetdej
Step 1. Mel, bagepulver og maizena vendes godt sammen i en skål. Tilsæt danskvand, indtil dejen er glat og letflydende.
Glaserede valnødder
Step 1. Giv honningen et opkog og lad den småsimre, til den bliver gylden. Tilsæt æbleeddike og valnødder og kog under omrøring, til honningen hænger fast på valnødderne.
Pærer
Step 1. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehusene og halver kvarterne på langs. Grill pærestykkerne på en grillpande, til de har et gyldent grillmønster.
Step 2. Bræk blåskimmelosten i stykker på størrelse med en valnød, dyp ostestykkerne i beignetdejen og friter ved 180 grader, eller når olien bruser omkring en tændstik, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Friter ikke flere ad gangen, end du kan styre.
Step 3. Skyl rucolaen grundigt og slyng den tør. Mariner salaten og pærerne i lidt rapsolie og anret med de lune ostebeigneter, nødder og tyttebær.
Andre forslag
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...