• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vildtsauté stroganoff

Når du i køkkenet arbejder med de mere ædle udskæringer fra vildt, som f.eks. mørbrad og
filet, er det meget vigtigt ikke at stege kødet for meget. Det kan let få en smag af lever. Men
spis nu alt det vildt, du kan komme i nærheden af, når sæsonen er der. For ikke alene er det et
godt bidrag til en alsidig kost. Kødet bærer også præg af området, hvor dyret har fået sin føde.
Rødder, bark, skud fra buske og vilde urter – og det kan smages.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 600 g filet af vildt, f.eks. krondyr eller dådyr
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 spsk smør
  • 100 g røget bacon i tern
  • 150 g perleløg
  • 250 g brune champignoner
  • 1 spsk tomatpuré
  • 4 tomater uden skind og kerner, skåret i både og derefter i strimler
  • 1⁄2 l kraftig kalvefond
  • 2 dl fløde
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk blåskimmelost f.eks. Løgismose blå ost
  • 1 spsk ribsgelé
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • salt og friskkværnet peber

 

Sådan laver du vildsauté stroganoff

Befri kødet for sener og skær det i strimler på 4 x 1 cm. Brun kødet i en stor stegegryde i lidt vindruekerneolie og smør – pas på, at det ikke bliver gennemstegt. Læg kødet på en stor tallerken og stil til side, mens saucen tilberedes. 

Steg baconternene sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Sauter perleløg og svampe i den samme gryde, tilsæt tomatpuré og tomater. Kom derefter fonden ved og kog det lidt ind, inden du tilsætter fløde og cremefraiche.

Kog nu saucen ind igen til en god konsistens og smag til med blåskimmelost, ribsgelé og salt og peber. 

Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt persille og vend retten sammen. 

Server oven på en grov kartoffelmos eller sæt gryden på bordet og server brød til.

Flere retter med vildt

Lær opskriften her