Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Vildtsauté stroganoff

4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 600 g filet af vildt, f.eks. krondyr eller dådyr
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 spsk smør
  • 100 g røget bacon i tern
  • 150 g perleløg
  • 250 g brune champignoner
  • 1 spsk tomatpuré
  • 4 tomater uden skind og kerner, skåret i både og derefter i strimler
  • 1⁄2 l kraftig kalvefond
  • 2 dl fløde
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk blåskimmelost f.eks. Løgismose blå fåreost, St. Clemens eller Høgelund Sønderjysk blå.
  • 1 spsk ribsgelé
  • 1 lille håndfuld hakket persille
  • salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Befri kødet for sener og skær det i strimler på 4 x 1 cm. Brun kødet i en stor stegegryde i lidt vindruekerneolie og smør – pas på, at det ikke bliver gennemstegt. Læg kødet på en stor tallerken og stil til side, mens saucen tilberedes. 

Steg baconternene sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Sauter perleløg og svampe i den samme gryde, tilsæt tomatpuré og tomater. Kom derefter fonden ved og kog det lidt ind, inden du tilsætter fløde og cremefraiche.

Kog nu saucen ind igen til en god konsistens og smag til med blåskimmelost, ribsgelé og salt og peber. 

Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt persille og vend retten sammen. 

Server oven på en grov kartoffelmos eller sæt gryden på bordet og server brød til.

 

I GLASSET ANBEFALER VI:

Ribera del Duero

2013