• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vildtragout med grov, smørmættet rodfrugtmos

Med rødder i den Italienske region Emilia-Romagna frister ragout, som så mange andre indslag fra det kulinariske Italien med udpræget velsmag funderet i få, gode råvarer. Læg dertil tilberedningsmetoder, som får det simple til at smage af så meget mere, og så er der serveret. Gør italienerne kunsten efter med denne opskrift på ragout med smørmøre stykker af vildt, som serveres med en grov mos af rodfrugter i selskab med masser af smør. Nyd serveringen med Tardieu Laurents Crozes-Hermitage og du glemmer for en stund tid og sted.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

Vildtragout
1 kg bov fra hjortevildt, skåret i store tern 4 gulerødder, vasket og flækket på langs
4 pastinakker, vasket og flækket på langs
1 porre, vasket og flækket på langs
2 pillede løg i halve
2 knuste hvidløg
5 kviste timian
1 flaske rødvin
50 g mel
50 g smør
1⁄2 l vildt- eller kalvefond

Rodfrugtmos
250 g skrællet gulerod
250 g skrællet pastinak
250 g skrællet persillerod
250 g skrællet knoldselleri
100 g smør
1⁄2 l mælk

Sådan laver du vildtragout

Vend kødet i mel og steg det gyldent i en gryde med smør. Tilsæt grøntsager og vende hele godt rundt. Hæld rødvin og fond i gryden og lad det simre i 1,5 - 2 timer, til kødet er mørt. Tag kødet op, sigt saucen og læg kødet tilbage igen. Giv kød og sauce et opkog og smag til med salt og peber.

Skær rodfrugterne i tern, kog dem til de er godt møre og dræn dem herefter for vand. Varm mælk og smør op i en kasserolle til lige før kogepunktet og pisk blandingen sammen med rodfrugterne. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. friskhakkede krydderurter lige inden servering.