Vandbakkelser med fyld
Rogn og rygeostecreme
Disse små vandbakkelser er med deres fyld af stenbiderrogn og löjrom indbegrebet af forår. Den salte rogn og den friske letrøgede creme, i den lille luftige vandbakkelse, er den perfekte appetizer til forårets første fester. Alle slags rogn kan bruges, men særligt stenbiderrognen er i sæson og dermed på sit højeste lige netop nu.
4 Personer
INGREDIENSER
VANDBAKKELSER
2 store æg
100 g mel
2 dl vand
80 g smør
FYLD
250 g renset stenbiderrogn eller løjrom
100 g creme fraiche, 38%
50 g Løgismose rygeost
50 g rødløg, fint hakket
1 citron
1 lille bundt dild
Salt og peber

SÅDAN LAVES VANDBAKKELSER MED FYLD:
Tænd ovnen på 200 °C.
Vand og smør bringes i kog i en tykbundet gryde, tilsæt mel og ælt det godt igennem med en grydeske til dejen slipper gryden. Lad massen køle af i 5 minutter, imens piskes æggene sammen.
Når dejen er kølet af, tilsættes æggemassen lidt ad gangen imens der piskes med en håndmixer. Når dejen er glat og blank er den klar. Dejen fyldes i en sprøjtepose.
Sprøjt toppe af dejen på bagepapir med god afstand imellem hver top. Bages midt i ovnen til de er gyldne, det tager ca. 30 minutter. Åben ikke ovnen før de er færdige da du ellers risikere at vandbakkelserne falder sammen. Lad vandbakkelserne køle helt af, imens du laver fyldet.
Creme fraiche, rygeost og rødløg røres sammen. Hak halvdelen af dilden, den anden halvdel gemmes til at pynte med. Den hakkede dild vendes i cremen sammen med rogn, smag til med salt, peber og revet citronskal.
Skær toppen af vandbakkelserne og der fyldes op med cremen og rogn, pynt med lidt frisk dild på toppen.
Sådan renses Stenbiderrogn
Stenbiderens rogn kommer i hinder, som skal fjernes, for at den fine delikatesse bliver spiseklar.
Læs mere