Vandbakkelser med rogn og rygeost

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Disse små vandbakkelser er med deres fyld af stenbiderrogn og löjrom indbegrebet af forår. Den salte rogn og den friske letrøgede creme, i den lille luftige vandbakkelse, er den perfekte appetizer til forårets første fester. Alle slags rogn kan bruges, men særligt stenbiderrognen er i sæson og dermed på sit højeste lige netop nu.

INGREDIENSER 

Vandbakkelser
2 store æg 
100 g Løgismose mel 
2 dl vand 
80 g Løgismose smør 

Fyld
250 g renset stenbiderrogn eller løjrom 
100 g creme fraiche, 38% 
50 g Løgismose rygeost 
50 g rødløg, fint hakket 
1 citron 
1 lille bundt dild 
Salt og peber

To glas sancerre Rosé og en bakke med vandbakkelser fyldt med rygeostecreme og pyntet med stenbiderrogn

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 °C.  
  2. Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde, tilsæt mel og ælt det godt igennem med en grydeske til dejen slipper gryden. Lad massen køle af i 5 minutter. Pisk imens æggene sammen i en skål.
  3. Tilsæt æggemassen lidt ad gangen, når dejen er kølet af, og pisk imens med en håndmixer. Når dejen er glat og blank er den klar. Fyld dejen i en sprøjtepose.
  4. Sprøjt toppe af dejen på bagepapir med god afstand imellem hver top. Bag midt i ovnen, til de er gyldne. Det tager ca. 30 minutter. Åben ikke ovnen før, de er færdige, da du ellers risikerer, at vandbakkelserne falder sammen. 
  5. Lad vandbakkelserne køle helt af og lav imens fyldet.
  6. Rør creme fraiche, rygeost og rødløg sammen. Hak halvdelen af dilden og gem den anden halvdel til at pynte med. Vend den hakkede dild i cremen sammen med rogn. Smag til med salt, peber og revet citronskal. 
  7. Skær toppen af vandbakkelserne og fyld op med cremen og rogn. Pynt med lidt frisk dild på toppen. 

 

Sådan renses Stenbiderrogn

Stenbiderens rogn kommer i hinder, som skal fjernes, for at den fine delikatesse bliver spiseklar.

Læs mere