Vagtler au vin
Denne opskrift er inspireret af den klassiske coq au vin, men vores kok Thomas bruger den lille smagfulde vagtel i stedet for den klassiske kylling. Vagtlen er i familie med fasanen og er mild og delikat i smagen. Køb friske franske vagtler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.
Vagtler kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod
4 Personer
INGRIDIENSER
4 vagtler
150 g tørsaltet bacon, skåret i tern
200 g perleløg, pillet
200 g champignoner, renset og skåret i kvarte
200 g gulerødder, skrællet og skåret i rustikke stykker
2 fed hvidløg, knust
2 spsk vindruekerneolie
200 g grønne vindruer
4 stilke timian
1 stilk rosmarin
½ liter kyllingefond
½ liter hvidvin
50 gram koldt smør i tern

SÅDAN LAVER DU VAGTLER AU VIN
Tænd din ovn på 150 °C varmluft. Varm en tykbundet gryde, med tilhørende låg, op med olien. I gryden steges først vagtlerne, til de er gyldne på alle sider. Tag vagtlerne op og sæt dem til side.
Steg så baconen i gryden, når den er sprød, tilsættes perleløg, champignoner, gulerødder og hvidløg og det hele steges igennem. Hvidvinen hældes på og det koges op, vagtlerne kommes tilbage i gryden sammen med fond og vindruer samt krydderurter. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 25 minutter.
Tag gryden ud og hæld væsken over i en kasserolle, lad vagtlerne hvile under låg i 10-15 minutter. Imens koges indholdet i kasserollen op og væsken reduceres ned til 1/3. Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og sort peber.
Server evt. vagtlerne med kartoffelmos eller godt surdejsbrød.