• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vagtler au vin

Denne opskrift er inspireret af den klassiske coq au vin, men vores kok Thomas bruger den lille smagfulde vagtel i stedet for den klassiske kylling. Vagtlen er i familie med fasanen og er mild og delikat i smagen. Køb friske franske vagtler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod. 

 

  Vagtler kan købes i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

 

4 Personer

INGRIDIENSER

4 vagtler 
150 g tørsaltet bacon, skåret i tern 
200 g perleløg, pillet 
200 g champignoner, renset og skåret i kvarte 
200 g gulerødder, skrællet og skåret i rustikke stykker 
2 fed hvidløg, knust 
2 spsk vindruekerneolie 
200 g grønne vindruer 
4 stilke timian 
1 stilk rosmarin 
½ liter kyllingefond 
½ liter hvidvin 
50 gram koldt smør i tern

Vagtler au vin i De Buyer pande

SÅDAN LAVER DU VAGTLER AU VIN

Tænd din ovn på 150 °C varmluft. Varm en tykbundet gryde, med tilhørende låg, op med olien. I gryden steges først vagtlerne, til de er gyldne på alle sider. Tag vagtlerne op og sæt dem til side.
Steg så baconen i gryden, når den er sprød, tilsættes perleløg, champignoner, gulerødder og hvidløg
 og det hele steges igennem. Hvidvinen hældes på og det koges op, vagtlerne kommes tilbage i gryden sammen med fond og vindruer samt krydderurter. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 25 minutter.  

Tag gryden ud og hæld væsken over i en kasserolle, lad vagtlerne hvile under låg i 10-15 minutter. Imens koges
 indholdet i kasserollen op og væsken reduceres ned til 1/3. Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og sort peber.  

Server evt. vagtlerne med kartoffelmos eller godt surdejsbrød.