• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Trøffelkugler

I konditoriet er begejstringen for trøfler også at finde hvilket er resulteret i denne opskrift på uimodståelige, søde trøfler med masser af fløde, chokolade af høj kvalitet og prikken over i'et – salt med hvid trøffel! Nyd dem til en god kop kaffe i utide, på juledagenes konfektfad eller som et luksuriøst sødt indslag nytårsaften.

INGREDIENSER

100 g piskefløde
15 g smør
5 g mørk sirup
200 g Valrhona Caramelia-chokolade
75 g mørk chokolade (Valrhona Manjari 64%)
Trøffelsalt (Sale con tartufo bianco fra Tartuf Langhe)

Sådan laver du konditorens trøffelkugler

Bring fløde, smør og sirup i kog i en lille kasserolle. Hæld flødemassen over Caramelia-chokoladen, lad den stå 2-3 minutter og rør herefter i massen til den er ensartet. Sæt på køl natten over, rul den herefter til kugler og stil dem tilbage på køl. Temperér chokoladen: Smelt 3/4 af den mørke chokolade over over vandbad og tag den af varmen. Hak resten af chokoladen og vend den i den smeltede chokolade. Køl ned til 32 °C og vend den forsigtigt undervejs.

Tag lidt chokolade i hænderne og rul kuglerne i dem. På den måde får de et tyndt og fint chokoladelag. Læg kuglerne på bagepapir og drys en smule trøffelsalt på kuglerne inden chokoladen sætter sig. Opbevar trøffelkuglerne på køl.

  Tip: Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret som den skal.