• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Trøffel-gnocchi med brunet smør, friskrevet trøffel og salvie

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

2 pk. gnocchi med trøffel fra Tartufi Jimmy – eller du kan lave dine egne gnocchi:

250 g kartofler – gerne bagekartofler eller andre melede sorter
1/2 æg
1-2 tsk revet parmesan
En smule salt
50-75 g hvedemel
Polenta (majsmel) eller almindeligt mel
Evt. friskrevet trøffel

100 g smør
40 g salvie
8 g frisk trøffel

Sådan tilbereder du trøffel-gnocchi

Åbn posen med gnocchi – eller lav dem selv:

Bag kartoflerne med skræl på til de er helt møre og skræl/gnid herefter skrællen af.

Mos kartoflerne fint – evt. gennem en sigte.

Bland kartoffelmosen med mel, parmesan, revet trøffel og salt. Ælt let og tilsæt herefter æg. Ælt det hele godt sammen.

Del dejen i 3-4 stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er ca. 2 cm i diameter. Skær stykker af pølsen á ca. 1 cm. Tryk hvert stykke let med en gaffel så de får riller og læg dem på en bageplade. Drys gnocchierne med polenta eller mel, så de ikke hænger sammen.

Lad gnocchierne tørre ca. 25-30 minutter.

 

Smelt smørret ved lav varme i en lille kasserolle, og brun det godt af.

Kog gnocchi i en stor gryde med godt saltet vand. Kog dem af et par omgange. De er færdige, når de kommer op til overfladen.

Tag gnocchi op af gryden med en si og vend den med det brunede smør. Anret med frisk salvie og tynde skiver frisk trøffel.