29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Trøffel-gnocchi
Gnocchi, en italiensk pastafavorit, traditionelt lavet af kartofler. Gør som en italiensk mama og lav din egen eller prøv gnocchi med trøffel fra Tartufi Jimmy. Tilsat brunet smør og salvie, kommer du tæt den italienske himmel. Buon appetito.
Ingredienser
- Gnocchi
- Hjemmelavet gnocchi
- 250 g kartofler gerne bagekartofler eller andre melede sorter
- ½ æg
- 2 tsk revet parmesan
- 50 g hvedemel eventuelt mere efter behov
- polenta (majsmel) eller almindeligt mel
- Eventuelt friskrevet trøffel
- Øvrigt
- 100 g Løgismose smør
- 40 g salvie
- 8 g frisk trøffel
Sådan gør du
Hjemmelavet gnocchi
Step 1. Bag kartoflerne med skræl på, til de er helt møre og skræl eller gnid herefter skrællen af.
Step 2. Mos kartoflerne fint – evt. gennem en sigte.
Step 4. Bland kartoffelmosen med mel, parmesan, revet trøffel og salt. Ælt let og tilsæt herefter æg. Ælt det hele godt sammen.
Step 5. Del dejen i 3-4 stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er ca. 2 cm i diameter. Skær stykker af pølsen á ca. 1 cm. Tryk hvert stykke let med en gaffel, så de får riller og læg dem på en bageplade. Drys gnocchierne med polenta eller mel, så de ikke hænger sammen.
Step 6. Lad gnocchierne tørre ca. 25-30 minutter.
Step 1. Smelt smørret ved lav varme i en lille kasserolle, og brun det godt af.
Step 2. Kog gnocchi i en stor gryde med godt saltet vand. Kog dem af et par omgange. De er færdige, når de kommer op til overfladen.
Step 3. Tag gnocchi op af gryden med en si og vend den med det brunede smør. Anret med frisk salvie og tynde skiver frisk trøffel.
Andre forslag
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...