31/10/2021 | Magasin 9 2021
Tre varme østersserveringer - Pocherede, gratinerede og friterede østers
Kok Christian Tørring tager serveringen med østers til nye højder og tilbedereder de små bløddyr på tre forskellige måder.
Ingredienser
- Pocherede østers med kartoffelcreme og ørredrogn
- 3 østers , kan købes på føtex.dk eller Løgismose Østers i Netto
- 1 glas ørredrogn
- 1 stk bagekartoffel
- 1 laurbærblad
- 1 dl Løgismose piskefløde
- Citronsaft
- Vand
- Salt og peber
- Gratinerede østers med Bordier creme fraiche og Løgismose knas
- Friterede østers med chorizo og persille-mayonnaise
- 3 østers
- 2 spsk Sherry-eddike
- Panko rasp
- 1 æg
- 3 skiver halvfast chorizopølse
- 1 liter neutral olie
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk Sherry-eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Pocherede østers med kartoffelcreme og ørredrogn
Step 1. Skræl kartoflen og skær den i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i en gryde med vand og tilsæt laurbær. Kog til de er helt møre og kom dem derefter i en blender. Blend med fløde, lidt af kogevandet, salt og peber, til passende konsistens og smag til med citronsaft.
Step 2. Åbn østers og skær kødet fri ved lukkemusklen. Gem østerssaften i en gryde, og kom herefter østersene i gryden og pochér dem let i ca. 30 sek.
Step 3. Anret østersskallerne med østers i bunden, herefter kartoffelcreme og pynt til sidst med en generøs mængde ørredrogn.
Gratinerede østers med Bordier creme fraiche og Løgismose knas
Step 1. Åbn østersene og skær kødet fri ved lukkemusklen. Hæld derefter væsken fra og læg østersene tilbage i skallen.
Step 2. Fold et stykke stanniol til en pølse og kom det i et ildfast fad. Tryk østersskallerne godt ned i stanniolen, så de sidder fast og ikke rykker sig under gratineringen.
Step 3. Kom 1 spsk. creme fraiche på hver østers og riv en flot mængde ost ovenpå.
Step 4. Gratinér østersene i en meget varm ovn, gerne med grill, til osten er blevet gylden, ca. 2-3 minutter.
Step 5. Giv de gratinerede østers et drys Piment d’Espelette inden servering.
Friterede østers med chorizo og persille-mayonnaise
Step 1. Varm olien til mayonnaisen op til ca. 60°C, hæld den over persillen og blend det hele sammen i ca. 5 min., til olien tager farve fra persillen. Køl herefter olien af.
Step 2. Rør æggeblommen med sennep, Sherry-eddike, salt og peber. Tilsæt persilleolie i en tynd stråle under konstant omrøring til massen tykner. Smag evt. til med ekstra salt og eddike.
Step 3. Steg skiver af chorizopølse let på en pande.
Step 4. Åbn østers på samme måde som ovenstående opskrift. Vend dem herefter i pisket æg og derefter i pankorasp.
Step 5. Varm olie i en gryde til ca. 180°C og fritér østersene heri, til de er sprøde og gyldne i ca. 2 min.
Step 6. Læg en god klat persillemayonnaise i hver østersskal og anret friteret østers og chorizo ovenpå – evt. på spyd som vist på billedet.
Tip
Køb østers på føtex.dk eller Løgismose Østers i Netto
Tip
Bordier creme fraiche 48 % kan købes på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...