• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Toscatærter

Vores konditor kommer her med sit bud på små toscatærter, som er spækket med nødder, tørret frugt og dybe karamelliserede toner – det perfekte match til portvinen.

Ca. 20 små tærter på 6 cm i diameter

INGREDIENSER

Toscafyld
75 g smør
90 g sukker
2 spsk mælk
45 g grofthakkede abrikoser
35 g grofthakkede Sultana-rosiner
40 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede mandler
20 g grønne pistaciekerner
8 g finthakket citronskal

Mørdej
125 g smør
100 g ormelis
250 g hvedemel
1 æg

Sådan laver du toscatærter

Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Du kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden du begynder på dejen.

Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig dammen ved bagning.

Tryk dejen en smule ad, pak den ind i husholdnings film og læg den på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 165 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 20 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. et glas som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, og tryk dejen ned. Der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Bag tærterne i ca. 5-6 min ved 165 °C, til de er lysebrune og næsten færdigbagte.

Lad smør, mælk og sukker småsimre i 3-4 min under omrøring. Tag blandingen af varmen, og bland nødder og tørret frugt i. Fyld tærteskallerne med massen og bag igen ved 165 °C til karamellen og nødderne er begyndt at blive lysebrune i ca. 3 min.