1/7/2019
|
Magasin 6 2019
Tortilla Española
En klassiker i det spanske køkken. Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager. Den ses ofte i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den ofte med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.
Ingredienser
- 750 g nye kartofler , skrubbet og skåret i små tern
- 6 æg
- 1 stort løg , skåret i små tern
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Varm ovnen op til 200 °C.
Step 2.
Skrub kartoflerne og skær dem i tern.
Step 3.
Steg kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme på en pande (som gerne må komme i ovnen).
Step 4.
Pisk imens æggene sammen. Tilsæt salt og peber, når kartoflerne er klar. Vend det rundt og hæld så æggemassen ved. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
Step 5.
Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.
Step 6.
Lad tortillaen køle lidt af og vend den ud på et fad.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...