• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Tortilla Española

En klassiker i det spanske køkken. Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager. Den ses ofte i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den ofte med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

750 g nye kartofler, skrubbet og skåret i små tern 6 æg
1 stort løg, skåret i små tern
100 g smør
Salt peber

Sådan laver du Tortilla Española

Varm ovnen op til 200 °C.

Skrub kartoflerne og skær dem i tern. På en pande (som gerne må komme i ovnen) steges kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme. Imens piskes æggene sammen. Når kartoflerne er klar, tilsættes salt og peber, vend det rundt og hæld så æggemassen ved, sørg for at det er jævnt fordelt. Panden sættes i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter. Lad tortillaen køle lidt af, før den vendes
ud på et fad.

Servér gerne med salat af langtidsbagte, solmodne tomater, krydderurter, flager af manchego og god olivenolie.