• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Torskerogn med æggecrumble, hollandaise og Piment d’Espelette

Forret eller let frokost til 4 personer

INGREDIENSER

1 stk torskerognsbukser á ca.700-800 g
100 g salat gerne frisée eller rød mizuna
2 hårdkogte æg
Piment d'Espelette
Eddike
Krydderier (laurbærblade, fennikelfrø, korianderfrø,
peberkorn)
Salt og peber
Skalotteløg

HOLLANDAISE
250 g smør
3 æggeblommer
0,5 citron (saften derfra) 1 spsk skefond
1 smule salt
1 smule hvid peber

Sådan tilbereder du torskerogn med æggecrumble og hollandaise

HOLLANDAISE
Klar smørret. Det gøres ved at smelte det langsomt og derpå skumme vallen af på toppen, inden det hældes forsigtigt over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.

Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende, og tilsæt det klarede smør, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.

Anret den kogte torskerogn i 2 cm tykke skiver på salaten og riv de hårdkogte æggeblommer udover. Pynt med skefulde af hollandaisen og afslut med Piment d’Espelette, skalotteløg i tynde skiver og friske urter.

Det perfekte vin-match

Det er værd at tage armene ned for at åbne vinen til torskerognen...
Der tale om en outsider – faktisk helt bogstaveligt, for producenten Nadal har vinket farvel til massebetegnelsen Cava og lavet denne mousserende vin under navnet Corpinnat. Navnet dækker over en række producenter i Penedès i Spanien, der syntes, Cava var blevet en lidt for stor, rodet pulje af vine med meget varierende kvalitet. Under det nye navn forpligter producenterne sig blandt andet til 100 % økologi og kun at anvende druer fra egne marker. Det er et sympatisk projekt, og det er vinen heldigvis også.

En flot mousserende vin med en umiskendelig duft og sart smag af røde sommerbær, især hindbær, og en smuk, lyserød farve, der – hvis man må være så banal – står fantastisk flot til den friske torskerogn. Men det er ikke kun i farven, der bliver bygget bro. Rognens delikate smag og fine konsistens korresponderer fantastisk godt med den nærmest lidt cremede vin, hvis balance mellem frisk syre og en dejlig fylde er imponerende.