29/2/2020 | Magasin 1 2020
Torsk og svampe
I denne ret får den hvide fisk selskab af sprød blomkål, smørfed hollandaise og jordede noter fra svampe og jordskok.
Ingredienser
- 1 kg torskeloin uden skind
- 400 g blandede svampe
- 4 flotte blomkålsbuketter
- 3 jordskokker
- 500 ml smagsneutral olie
- blandede urter
- peber
- Løgismose smør
- Løgismose olivenolie
- Hollandaise
- 250 Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saft herfra
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Torsk
Step 1. Del torskeloinen i 4 stykker á 250 g, placér dem i et ildfast fad og giv dem en gang olivenolie, salt og peber.
Step 2. Tænd din ovn på 160 °C varmluft og bag torsken ca. 14 min.
Grønt
Step 1. Rens imens svampene ved at vaske eller børste dem grundigt. Find en pande frem og rist svampene herpå med timian og smør, salt og peber.
Step 2. Riv blomkålsbuketterne til fine, tynde skiver på et mandolinjern, som er indstillet på det fineste, du kan.
Step 3. Rens jordskokker. Riv dem i fine, tynde skiver, som ved blomkålen.
Step 4. Tag en gryde og varm neutral olie op til 90 °C. Fritér jordskokker i olien lidt ad gangen og fritér til de er gyldne. Lad jordskokkerne dryppe af på fedtsugende papir.
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt langsomt smørret og skum vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med en spsk. fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. Tilsæt det klarede smør ganske lidt ad gangen, mens der piskes.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret torsken på tallerken med svampe, blomkål og jordskokker på toppen, en skefuld hollandaise og afslutningsvis friske grønne urter til pynt.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk