• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Torsk med svampe, sprød blomkål og hollandaise

Servér Dautels friske og mineralske Chardonnay til denne ret, hvor den hvide fisk får passende selskab af smørfed hollandaise og jordede noter fra svampe og jordskok.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

1 kg torskeloin, uden skind
400 g blandede svampe
3-4 flotte blomkålsbuketter
3 jordskokker
500 ml neutral olie
Blandede urter
Salt
Peber
Smør
Olivenolie

HOLLANDAISE
250 g smør
3 æggeblommer
0,5 citron (saften derfra)
1 spsk. fiskefond
1 smule salt
1 smule hvid peber

Sådan tilbereder du torsk med svampe, sprød blomkål og hollandaise

Del torskeloinen i 4 stykker á 250 g, placér dem i et ildfast fad og giv dem en gang olivenolie, salt og peber.

Tænd din ovn på 160 °C varmluft og bag torsken ca. 14 min.

Rens imens svampene ved at vaske eller børste dem grundigt. Find en pande frem og rist svampene herpå med timian og smør, salt og peber.

Riv blomkålsbuketterne til fine, tynde skiver på et mandolinjern som er indstillet på det fineste du kan. Tag derefter jordskokkerne som du har renset og riv dem lige så fint.

Tag en gryde og varm den neutrale olie op til 90 °C og put jordskokker i lidt ad gangen og fritér til de er gyldne. Lad jordskokkerne dryppe af på fedtsugende papir.

HOLLANDAISE
Klar smørret. Det gøres ved at smelte det langsomt og derpå skumme vallen af på toppen, inden det hældes forsigtigt over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.

Pisk æggeblommerne sammen med skefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende, hvorpå det klarede smør tilsættes, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.

Anret torsken på tallerken med svampe, blomkål og jordskokker på toppen, en skefuld hollandaise og afslutningsvis friske grønne urter til pynt.