• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Torsk med syltet selleri og hasselnød-fløde 

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Ingredienser 

  • 1 kg torskeloin, skåret ud i portioner á 250 g  
  • 1 stk knoldselleri 100 g syltede sennepsfrø 
  • 5 dl piskefløde 
  • 0,5 dl hasselnøddeolie 
  • Urter  
  • Smør 
  • Neutral olie 
  • En håndfuld afskallede hasselnødder, gerne Piemonte-hasselnødder 

Syltelage

  • 4 dl lagereddike  
  • 4 dl vand  
  • 4 dl sukker  

Grøn olie

  • 50 g persille 
  • 200 g grønne urter 
  • 3 dl neutral olie  

SÅDAN GØR DU

DAG 1: Kog ingredienserne til syltelagen op i en gryde til sukkeret er opløst og lad lagen køle af. Skær top, bund og siderne af knoldsellerien. Skær knoldsellerien i fine tynde skiver på et mandolinjern. Put de tynde skiver i en beholder med syltelagen og stil den på køl i 24 timer. 

DAG 2: Krydr torsken med en gang salt og sukker og lad den trække i mindst 1 time. 

Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.  

Kom fløden i en gryde og lun den. Tilsæt hasselnøddeolie til den varme fløde.  

Steg fisken  en varm pande på skindsiden; læg pres på fisken med en spatel så du får en jævn stegeskorpe. 

Giv fisken 3 min på skindsiden og 2 min på kødsiden. Sæt derefter fisken i en forvarmet ovn ved 160°C i 7 min. Krydr fisken med salt, peber og et par dryp olivenolie inden servering 

Anret fisken i en dyb hovedrets-tallerken med et par skefulde hasselnød-fløde, syltede sennepskorn, dråber af den grønne olie og friske urter på toppen. Servér med kartoffelpuré eller -mos.  

FÅ ALLE OPSKRIFTERNE PÅ KOKKENS

3-RETTERS NYTÅRS MENU