Torsk med syltet selleri og hasselnød-fløde
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Ingredienser
- 1 kg torskeloin, skåret ud i portioner á 250 g
- 1 stk knoldselleri 100 g syltede sennepsfrø
- 5 dl piskefløde
- 0,5 dl hasselnøddeolie
- Urter
- Smør
- Neutral olie
- En håndfuld afskallede hasselnødder, gerne Piemonte-hasselnødder
Syltelage
- 4 dl lagereddike
- 4 dl vand
- 4 dl sukker
Grøn olie
- 50 g persille
- 200 g grønne urter
- 3 dl neutral olie

SÅDAN GØR DU
DAG 1: Kog ingredienserne til syltelagen op i en gryde til sukkeret er opløst og lad lagen køle af. Skær top, bund og siderne af knoldsellerien. Skær knoldsellerien i fine tynde skiver på et mandolinjern. Put de tynde skiver i en beholder med syltelagen og stil den på køl i 24 timer.
DAG 2: Krydr torsken med en gang salt og sukker og lad den trække i mindst 1 time.
Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.
Kom fløden i en gryde og lun den. Tilsæt hasselnøddeolie til den varme fløde.
Steg fisken på en varm pande på skindsiden; læg pres på fisken med en spatel så du får en jævn stegeskorpe.
Giv fisken 3 min på skindsiden og 2 min på kødsiden. Sæt derefter fisken i en forvarmet ovn ved 160°C i 7 min. Krydr fisken med salt, peber og et par dryp olivenolie inden servering
Anret fisken i en dyb hovedrets-tallerken med et par skefulde hasselnød-fløde, syltede sennepskorn, dråber af den grønne olie og friske urter på toppen. Servér med kartoffelpuré eller -mos.