• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Tomatrisotto

HOVEDRET TIL 4 PERSONER

Risotto – en italiensk klassiker, som vi i Danmark virkelig har taget til os. Med sit cremede, varmende og sansemættende væsen er risottoen en livret blandt mange og en ret, som kan versioneres udi det uendelige.

Prøv her Thomas Rodes tomatrisotto hvor de eksklusive risottoris fra Acquarello Canaroli koges møre i tomatpassata og monteres med masser af smør og parmesanost. Risottoen her er en herlig vegetarisk hovedret men kan også sagtens bruges til for- eller mellemret til 6-8 personer – husk blot at oplevelsen bliver fuldendt med den italienske, kølige rosé i glasset.

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 250 g Aborio-ris, helst Risottoris fra Acquarello Canaroli

• 400 g Passata-tomater eller en dåse blendede, hakkede tomater

• 2 dl vand

• 125 g smør

• 125 g revet parmesan

• 1,5 dl hvid- eller rosévin

• 2 skalotteløg, finthakket

• 2 fed hvidløg, finthakket

• 2 cm rød chili, finthakket

• 1 kvist timian

• 1 kvist rosmarin

• Olivenolie

• 1-2 gule peberfrugter

• 200 g små tomater i forskellig farve

• 1 pillet rødløg

• 1 skefuld hakket basilikum

• 1 skefuld hakket persille

SÅDAN GØR DU:

Pil og hak løg og hvidløg og hak chilien fint. Snit krydderurterne fint og befri den gule peberfrugt for kerner; hak også peberfrugten fint. Blend eventuelt din dåse passata-tomater, så den bliver helt tynd.

Varm olivenolie i en tykbundet pande. Steg heri først løg, hvidløg, chili og peberfrugt let og tilsæt de skyllede risottoris og sautér ca. 1 minut inden du tilsætter vin af 2-3 omgange.

Tilsæt herefter tomatpassata samt 2 dl vand samt krydderurter. Skru ned for temperaturen og kog risene møre, 16-18 minutter ved svag varme.

Sving gerne panden undervejs og tilsæt gerne vand hvis risottoen bliver for tyk. Risottoen skal opnå en konsistens som en tynd grød inden du monterer den, først med kold smør i tern og derefter revet parmesanost.

Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft. Imens risene koger skæres tomater i ensartede stykker. Marinér tomaterne i olivenolie, citronsaft, salt, peber samt hakket basilikum og persille. Snit rødløget fint og bland sammen med tomaterne.

Servér den varme risotto med tomatsalaten, enten toppet ovenpå eller som en salat på siden.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her