30/3/2021 | Magasin 3 2022
Tomatrisotto
Risotto – en italiensk klassiker, som vi i Danmark virkelig har taget til os. Med sit cremede, varmende og sansemættende væsen er risottoen en livret blandt mange og en ret, som kan versioneres udi det uendelige.
Prøv her Thomas Rodes tomatrisotto hvor de eksklusive risottoris fra Acquarello Canaroli koges møre i tomatpassata og monteres med masser af smør og parmesanost. Risottoen her er en herlig vegetarisk hovedret men kan også sagtens bruges til for- eller mellemret til 6-8 personer – husk blot at oplevelsen bliver fuldendt med den italienske, kølige rosé i glasset.
Ingredienser
- 250 g aborio ris helst fra Acquarello Canaroli
- 400 g passata-tomater eller en dåse blendede, hakkede tomater
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g revet parmesan
- 1½ dl Løgismose rosé no 01
- 2 skalotteløg , finthakket
- 2 fed hvidløg , finthakket
- 2 cm rød chili , finthakket
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosmarin
- Løgismose olivenolie
- 1 gul peberfrugt
- 200 g små tomater , i forskellig farve
- 1 pillet rødløg
- 1 skefuld hakket basilikum
- 1 skefuld hakket persille
Sådan gør du
Step 1.
Pil og hak løg og hvidløg og hak chilien fint. Snit krydderurterne fint og befri den gule peberfrugt for kerner; hak også peberfrugten fint. Blend eventuelt din dåse passata-tomater, så den bliver helt tynd.
Step 2.
Varm olivenolie i en tykbundet pande. Steg heri først løg, hvidløg, chili og peberfrugt let og tilsæt de skyllede risottoris og sautér ca. 1 minut inden du tilsætter vin af 2-3 omgange.
Step 3.
Tilsæt herefter tomatpassata samt 2 dl vand samt krydderurter. Skru ned for temperaturen og kog risene møre, 16-18 minutter ved svag varme.
Step 4.
Sving gerne panden undervejs og tilsæt gerne vand hvis risottoen bliver for tyk. Risottoen skal opnå en konsistens som en tynd grød inden du monterer den, først med kold smør i tern og derefter revet parmesanost.
Step 5.
Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft. Imens risene koger skæres tomater i ensartede stykker. Marinér tomaterne i olivenolie, citronsaft, salt, peber samt hakket basilikum og persille. Snit rødløget fint og bland sammen med tomaterne.
Step 6.
Servér den varme risotto med tomatsalaten, enten toppet ovenpå eller som en salat på siden.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...