30/9/2019 | Magasin 8 2019
Tomatmarmelade
Køkkenchefens bud på topping til gedeoste-serveringen – en sødmefuld og aromatisk tomatmarmelade som bidrager med et pikant modspil til de fede oste.
Ingredienser
- 1 dåse (400g) hakkede tomater
- 300 g syltesukker
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk laurbærblad
Sådan gør du
Alle ingredienser koges ved svag varme og jævnlig omrøring til marmeladen er 107 °C. Køl af og gem i køleskabet.
Servér tomatmarmeladen til ostebordet – gerne sammen med en hjemmelavet stikkelsbærkompot.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?