• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Tomatiseret muslingesuppe

Forret til 4 personer

Du kender måske moules marineres og moules frites – men har du prøvet at sætte blåmuslinger i tomatiseret selskab? Hvis ikke, kan vi anbefale at kaste dig ud i opskriften her på en frisk og afrundet tomatiseret suppe med blåmuslinger hvor de kødfulde muslinger møder søde tomater og masser af olivenolie i en suppe, som afsluttes med oliemættet brød og semidried tomater af højeste kvalitet.

Føl dig ganske godt til rette med en skålfuld muslingesuppe og et køligt glas Vinho Verde – forudsætningerne for velbehag bliver ikke bedre! 

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 600 g små, modne tomater

• 2 fed hvidløg

• 1 cm rød chili

• 1,5 dl olivenolie

• 1 kg blåmuslinger

• 1 dl hvidvin, alternativt rosévin

• 2 fed hvidløg

• 1 finthakket løg

• Lidt frisk rosmarin og timian

• 2 skiver frisk landbrød, plukket i store stykker

• Olivenolie til at stege brød i

• 1 håndfuld bredbladet persille, hakket groft

• 4 spsk semidried tomater (gerne fra Cascina San Giovanni)

SÅDAN GØR DU:

Halvér tomaterne og pil hvidløgene og kom det i en gryde med chili. Tilsæt olivenolie og stil det på blusset ved svag varme og lad det småsimre i ca. 20 minutter, uden at det koger.

Gør imens alt klar til muslinger. Skrub muslingerne mod hinanden i køkkenvasken, og kassér evt. muslinger, som er gået i stykker eller ikke lukker sig. Varm lidt olie i en tykbundet gryde.

Tilsæt muslinger, løg, hvidløg og krydderurter. Sautér det hele ved høj temperatur under låg. Når muslingekødet er fast og nemt løsner sig fra skallen er de færdige – regn ca. med. 3-4 minutter.

Tag muslingerne op ved hjælp af en hulske, og lad dem afkøle let inden muslingekødet pilles ud. Væden hældes til blandingen med tomater, som derefter blendes og sies. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft. Steg brødstykker gyldne i olivenolie ved moderat temperatur og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Anret semidried tomater og muslingekødet i dybe, varme tallerkener og hæld suppen over. Drys med sprødstegt brød og hakket persille og dryp eventuelt med god olivenolie.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her