• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Toast med snegle og kantareller

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Snegle er ikke en råvare, vi bliver præsenteret for særlig ofte herhjemme, men det er en skam, for snegle er en lille delikatesse. Smagen er mild og præget af umami og gør sig godt sammen med eksempelvis hvidløg og persille.

Kantarelsæsonen er i fuld gang og afhængig af nedbørsmængden og varmen kan man være heldig at finde dem mange steder i Danmark. Den lille, faste, velsmagende svamp har en mild delikat aroma, som særligt egner sig til stegning eller stuvning.

Her kombineres kantarellerne med snegle, der med en let jordet, umamirig smag giver ekstra bund til svampene og skaber en perfekt scene for klassisk rød Bourgogne. 

INGREDIENSER 

  • 48 snegle (fra dåse) 
  • 500 g kantareller, rensede 
  • 1 lille bundt persille, grofthakket 
  • 4 fed hvidløg, snittet 
  • 2 store tomater (skåret i store stykker og uden kerner) 
  • 50 g smør 
  • Lidt vindruekerneolie 
  • 4 gode skiver brød, ristet eller grillet 

Sådan laver du toast med snegle og kantareller

Skyld sneglene godt igennem under den kolde hane, gerne i 5-10 minutter.

Rist imens kantarellerne på en pande i olien, tilsæt hvidløget og vend det sammen med svampene.

Tilsæt smør. Når det er smeltet, tilsættes snegle og tomat, vend persillen i og smag til med salt og peber.

Anret på brødet og servér med det samme.

Det perfekte vin-match

Her er valgt Bourgogne med præg af flaskelagring, hvor de tertiære aromaer harmonerer perfekt til både svampe og snegle. Oplev også hvordan frugten viser sig fra sin mest charmerende og aromatiske side i partnerskabet. Et glimrende eksempel på hvordan den rette kombination med mad kan få en vin til at vise sig fra sin absolut bedste side.

Med knap 4 ha fordelt på hele 22 jordlodder er Gevrey-Chambertin den vigtigste appellation i Thierry Mortet portefølje med en årlig produktion på ca. 15.000 flasker. Appellationen er kendt for sin maskulinitet og dybde samt for vine, der modner smukt i asken til at levere store bouquetter og fløjlsbløde paletter. 2012 er en årgang, som betegnes som klassisk, og lige nu er mange af de røde fortræffelige at drikke med både ungdommelig frisk frugt og fine tegn på udvikling.

Næsen oser af skovjordbær, ribs og hindbær, lun muldjord, lakrids og peber. I munden fornemmes tanninerne bløde og modne, kroppen er mellemfyldig og tonerne fra fadlagringen træder tydeligere frem med savsmuld, nellike og vanilje samt flot sammenvævede bæraromaer og noter af svampe. Servér den i Bourgogneglas ved 15 °C.