1/1/1970 |
Thomas Rodes juleand
Ingredienser
- 1 stk and ca. 3.600 g
- 2 stk æbler
- 1 stk græskar
- 1 stk citron
- 1 stk appelsin
- 3 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- Rosmarin
- 1 håndfuld svesker
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 hel stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- laurbærblade
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at anden er omhyggeligt rengjort indvendigt, skyllet godt og derefter tørret med køkkenrulle så anden er helt tør indvendigt. Varm ovnen op til 230 C.
Step 2.
Skræl græskarret, skær det over, fjern kernerne og skær det i små mundrette trekanter. Skær æbler, ¼ græskar og det ene rødløg i mindre, mundrette stykker.
Step 3.
Skær halvdelen af skrællen af henholdsvis citron og appelsin med en tyndskræller og skær i fine strimler. Bland med de øvrige ingredienser og fyld det ind i anden.
Step 4.
Rids andefedtet i tern med en meget skarp kniv, gnid masser og salt og peber ind i fedtet. Riv appelsin- og citronskal ud over samt kanel og stjerneanis. Bind anden stramt med kødsnor – det holder på saften og formen!
Step 5.
Anret det hele i en bradepande før det ryger i ovnen med de to resterende rødløg som skrælles og skæres i kvarte, og kom det i bradepanden med kråser og vingespidser.
Step 6.
Sæt brandepanden med anden i ovnen i ca. 25 minutter.
Step 7.
Tag anden ud og hæld fedtet fra bradepanden og gem det til at stege i senere.
Step 8.
Tilsæt ½ liter kalvefond til bradepanden (andefond og kyllingefond kan alternativt bruges). Skru ned til 200 C og steg videre i 30 minutter.
Step 9.
Tag anden ud og lad den hvile minimum 25 minutter i bradepanden. Lad anden hvile 5-7 minutter inden du skærer lårene fra.
Step 10.
Skru ovnen ned til 180 C. Skær først andelår fra anden og sæt dem i ovnen i 45 minutter. Lad bryster og resten af anden hvile mens lårene er i ovnen – de holder sig fint varme grundet det lune fyld inde i anden.
Step 11.
Tænd ovnen på grill og varm den op til 230 C og grill andestykkerne gyldne og sprøde i ca. 10 minutter – pas på det ikke brænder på.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...