Thildes Tiramisu

Ingredienser

4 æggeblommer
6 æggehvider
75 g muscovadosukker
1 vaniljestang
500 g mascarpone
½ dl amaretto
½ dl marsala dolce
1 pakke ladyfingers
3 dl stærk kaffe eller espressokaffe
Kakaopulver

Sådan laver du tiramisu

Lav kaffen og lad den afkøle. Pisk æggeblommerne godt med sukker og vaniljekorn. Der skal piskes grundigt, så æggesnapsen bliver lys og luftig. Pisk mascarpone og Marsala i ved lav hastighed. Pisk hviderne langsomt til skum med en knivspids salt og vend dem forsigtigt med æggeblomme- og mascarpone-massen. Vær omhyggelig med at bevare luftigheden. I den ønskede form, f.eks. et aflangt fad eller portions-glas, bygges kagen op fra bunden. Start med et lag ladyfingers, der hurtigt vendes i kaffen. Det er vigtigt, de ikke bliver gennemvædede, da kagen så bliver for smattet. Man kan også stænke dem med kaffe, hvis man ønsker kagen mere fast.

Når hele laget er lagt, stænkes med amaretto. Vil man have ekstra styrke, kan der også stænkes lidt cognac eller brandy. Herefter lægges et lag creme og derpå endnu et lag ladyfingers ud fra samme fremgangsmåde som første lag. Kagen afsluttes med et lag creme. Efter at kagen har hvilet på køl og umiddelbart inden servering, drysses kakaopulver på, gennem en sigte.Server tiramisuen med et køligt glas marsala