• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Tarte Flambée med grønne asparges og Munster-ost

4 små eller 2 store Tarte Flambée

Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte Flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Den sprøde nære slægtning til pizzaen er uhyre simpel at tilberede og med få, gode råvarer er du sikret en succes. I denne vegetariske udgave er hovedrollerne givet til de grønne asparges og Munster-osten, som efter et møde under ekstrem høj varme er en enhed i særklasse!

Servér med iskold Alsace-vin og se om du enig med vores sommelier og kok, som under tilblivelsen af dette magasin udbrød: “Hold k*** det smager godt – et match made in heaven!”

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 4 2021

INGREDIENSER

DEJ

• 15 g gær

• 5 dl vand

• 500 g hvedemel

• 200 g fin durumhvede

• 1 spsk salt

• 2 spsk olivenolie

FYLD

• 150 g Munster ost (alternativt en kraftig rødkit eller Løgismose Knas)

• 3-4 bundter grønne asparges, så store og tykke som du kan finde

• 6 spsk Løgismose creme fraiche 18%

• 2 banan-skalotteløg i ultratynde skiver

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.

Forvarm ovnen til max temperatur med en bageplade i ovnen, som har bunden vendt opad. Rul pizzadejene ud på et stykke bagepapir strøet med mel og smør hver bund med 3 spsk creme fraiche. Krydr med salt og peber. Fordel skalotteløg på. Placér asparges på fineste vis på bundene og krydr igen let med salt og peber. Fordel Munster-osten i små klumper på aspargesene. Kom pizzaerne i ovnen og bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne og sprøde.

 

Den legendariske Munster-ost

Måske kender du den Alsaciske ost, med den meget karakteristiske duft? Hvis ikke er tiden inde til at udvide dit oste-repertoire med en blød, fransk ost i absolut særklasse.

Munster – ej at forveksle med den tyske Münster-ost – er en Alsacisk specialitet lavet på råmælk fra det oprindelsesbeskyttede område (AOP). Den bløde, cremede rødkitost lagres i fugtige kældre og skrubbes med saltlage, som fremmer den karakteristiske, meget stærke duft og noget mildere smag. Smagen er behageligt salt med søde, nøddeagtige noter, som er langt mildere end ostens duft kan anspore.

Tag Munster-osten med i køkkenet med opskriften på Tarte Flambée og servér med de fine vin-ambassadører for Alsace.

  Find Munster i butikken på Nordre Toldbod i udvalgte perioder – du kan altid kontakte os for bestilling.

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES OPSKRIFTUNIVERS

Find opskrifterne her