Tarte Flambée

Med grillede nye løg og varmrøget bacon

Denne form for tærte eller pizza er fra området omkring alsace. franskmændene kalder den tarte flambée og på den tyske side hedder den flamküchen. navnet hentyder til, at retten tilberedes i stenovn opvarmet med brænde. Har du ikke lige en stenovn i køkkenet, i haven eller på altanen, kan det anbefales at bruge en såkaldt pizzasten, som kan anvendes både på grillen eller i ovnen.

INGREDIENSER

DEJ 
15 g gær 
½ l lunkent vand 
500 g hvedemel 
200 g fin durumhvede 
1 spsk salt 
2 spsk olivenolie

FYLD
250 g skyr eller fromage blanc 
100 g cremefraiche 38 % 
2 spsk olivenolie 
½ tsk revet muskatnød 
1 æg 
1 æggeblomme 
8 nye løg, gerne blandede sorter på størrelse med en bordtennisbold 
250 g varmrøget bacon i tynde skiver 
Bladene af 4 timiankviste 
Bladene af 4 rosmarinkviste 
Salt og friskkværnet peber

Tarte flambée med grillede nye løg og varmrøget bacon

SÅDAN LAVER DU TARTE FLAMBÈE:

DEJ: Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.

FYLD: Vend skyr og cremefraiche sammen, tilsæt olivenolien og smag til med muskat, salt og peber. Pisk æggene sammen og vend dem i skyrcremen. Del løgene fra top til bund og lad dem få et flot grillmønster på grillen eller på grillpanden, hvorefter de deles i lameller. Varm ovnen eller grillen op til 220 grader sammen med pizzastenen. Rul dejen tyndt ud i den størrelse, som du ønsker. Du kan vælge at lave mange små tartes og eventuelt bruge dem som snacks, eller du kan lave dem i portionsstørrelser eller lave et par helt store. Smør herefter skyrcremen på bunden og kom de grillede løg, bacon og krydderurterne på toppen. Bag tarterne, til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter. Bagetiden er svær at angive, da den afhænger af den størrelse, du vælger.

Opskrift

Pizza bianco

Prøv denne pizza med smørstegt palmekål og salsiccia-pølse - en utraditionel, men umådeligt velsmagende pizza.

Lær opskriften her