Syltet grønt

HVER OPSKRIFT SVARER TIL 1 STORT SYLTEGLAS

 

INGREDIENSER

Basislage

2 dl lagereddike

2 dl sukker

2 dl vand

Syltede gulerødder

1 kg gulerødder

6 dl basislage

30 g ingefær

2 skærme krondild

2 kviste timian

2 tsk korianderfrø

10 hvide peberkorn

salt

Syltede løg

1 kg små løg, gerne forskellige sorter

6 dl basislage

2 tsk fennikelfrø

2 kviste rosmarin

1 tsk enebær

2 laurbærblade

10 sorte peberkorn
groft salt

Syltede rødbeder

1 kg rødbeder

6 dl basislage

2 spsk brun farin

2 stjerneanis

2 kanelstænger

1 tsk nelliker

4 cm peberrod 

Syltede blomkål

1 kg blomkålsbuketter

6 dl basislage

1 tsk dildfrø

2 kviste dild

1 tsk sennepsfrø

10 rosa peberkorn

 

SÅDAN GØR DU

Basislage

  1. Bland alle ingredienser blandes sammen og kog op. Lad det simre til sukkeret er opløst.

Syltede gulerødder

  1. Skræl gulerødderne og kog dem lige netop møre i saltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid.
  2. Skær rødderne ud i den ønskede facon og tykkelse og kom dem på et skoldet sylteglas.
  3. Kog basislagen op med krydderierne, hæld den over gulerødderne og sæt låg på. Lad gulerødderne blive helt kolde på køl.
  4. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.

Syltede løg

  1. Bag løgene i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 °C i en bradepande på en bund af groft salt. Tag bradepanden ud af ovnen, når løgene er møre og lad dem afkøle let.
  2. Skær derefter saltbunden væk og smut løgene ud af skallen. Læg dem i et skoldet sylteglas.
  3. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over løgene og sæt låg på. Lad løgene blive helt kolde på køl.
  4. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.

Syltede rødbeder

  1. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af og fjern top og bund, inden skindet smuttes af.
  2. Skær rødbederne i skiver og kom dem i skoldede sylteglas.
  3. Kog lagen op med krydderierne og hæld den over rødbederne, sæt låget på. Lad rødbederne blive helt kolde på køl.
  4. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.

Syltede blomkål

  1. Skær blomkålen i grove buketter og blancher dem i letsaltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid.
  2. Afkøl blomkålen i en skål med isvand og kom dem på et skoldet sylteglas.
  3. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over blomkålen og sæt låg på. Lad blomkålene blive helt kolde på køl.
  4. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.