1/1/1970 |
Syltet grønt
Hver opskrift svarer til 1 stort sylteglas
Ingredienser
- Basislage
- 2 dl lagereddike
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- Syltede gulerødder
- 1 kg gulerødder
- 6 dl basislage
- 30 g ingefær
- 2 skærme krondild
- 2 kviste timian
- 2 tsk korianderfrø
- 10 stk hvide peberkorn
- Salt
- Syltede løg
- 1 kg små løg , gerne forskellige sorter
- 6 dl basislage
- 2 tsk fennikelfrø
- 2 kviste rosmarin
- 1 tsk enebær
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk sorte peberkorn
- Groft salt
- Syltede rødbeder
- 1 kg rødbeder
- 6 dl basislage
- 2 spsk brun farin
- 2 stk stjerneanis
- 2 stk kanelstænger
- 1 tsk nelliker
- 4 cm peberrod
- Syltede blomkål
- 1 kg blomkålsbuketter
- 6 dl basislage
- 1 tsk dildfrø
- 2 kviste dild
- 1 tsk sennepsfrø
- 10 stk rosa peberkorn
Sådan gør du
Basislage
Step 1. Alle ingredienser blandes sammen og koges op. Lad det simre til sukkeret er opløst.
Syltede gulerødder
Step 1. Skræl gulerødderne og kog dem lige netop møre i saltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid. Skær rødderne ud i den ønskede facon og tykkelse og kom dem på et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over gulerødderne og sæt låg på. Lad gulerødderne blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede løg
Step 1. Bag løgene i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader i en bradepande på en bund af groft salt. Tag bradepanden ud af ovnen, når løgene er møre og lad dem afkøle let. Skær derefter saltbunden væk og smut løgene ud af skallen. Læg dem i et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over løgene og sæt låg på. Lad løgene blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede rødbeder
Step 1. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle lidt af og fjern top og bund, inden skindet smuttes af. Skær rødbederne i skiver og kom dem i skoldede sylteglas. Kog lagen op med krydderierne og hæld den over rødbederne, sæt låget på. Lad rødbederne blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Syltede blomkål
Step 1. Skær blomkålen i grove buketter og blancher dem i letsaltet vand. Det er meget vigtigt, at de stadig har masser af bid. Afkøl blomkålen i en skål med isvand og kom dem på et skoldet sylteglas. Kog lagen op med krydderierne, hæld den over blomkålen og sæt låg på. Lad blomkålene blive helt kolde på køl.
Step 2. Opbevar dem mørkt og køligt. De kan fint holde sig i op til 12 måneder. Efter åbning stilles glasset på køl.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.