Syltede skoleagurker

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER 

• 1 kg skoleagurker (ca. 30 stk.)

• 300 g salt

• 3 l vand

Syltelage

• ½ l eddike

• ½ l vand

• ½ l sukker

• 6 laurbærblade

• 1 spsk. hel sort peber

• 1 spsk. korianderfrø

• 2 dildskærme (eller 1. spsk. dildfrø)

• 1 spsk. gule sennepskorn

• 4 stjerneanis

• (1 tsk. peberrod på ca. 2 cm pr. sylteglas)

 

Sådan gør du

Dag 1 

1. Skyl agurkerne, prik dem med en stegenål eller en lille kniv hele vejen rundt. 

2. Pisk saltet i vandet, indtil det er så opløst som muligt. 

3. Læg agurkerne i lagen natten over. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken. 

DAG 2 

1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog syltelagen sammen. Undlad at putte peberroden i gryden. Tilsæt eventuelt 1 tsk. flydende atamon forlængere holdbarhed.  

2. Skyl agurkerne fra dagen før, og kom dem på skoldede glas med et stykke peberrod i hver.  

3. Hæld den varme lage med krydderier over agurkerne, og sæt låg på med det samme. 

4. Opbevar agurkerne køligt og mørkt i minimum 1 uge – gerne længere.