Syltede rødbeder

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER  

• 1 kg rødbeder

• 1 stykke peberrod (skrællet)

Syltelage

• ½ l lagereddike 

• ¼ l æbleeddike

• 400-500 g sukker 

• 2 spsk. Korianderfrø

• 2 stjerneanis

• 1 tsk. tørret chili

• 1 spsk. sennepsfrø

• 1 spsk. sorte peberkorn

• 6 laurbærblade

• Atamon til konserverring. Ca. 1 tsk. til 1 ½ eddike

Sådan går du

1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog syltelagen sammen.  

2. Kog rødbederne i saltet vand i 30-45 min. alt efter størrelse.  

3. Pil skrællen af rødbederne i en balje med koldt vand. 

4. Kog syltelagen op, tilsæt atamon, og køl derefter lagen ned. 

5. Skær rødbederne i ønskede skiver og hæld dem på skoldede glas. 

6. Hæld den kolde syltelage over rødbederne, og sæt låg på glasset.  

7. Opbevar mørkt og køligt i minimum 1 uge inden nydelse. 

Andre gode rødbede-opskrifter

GRILLET ANDEBRYST MED RØDBEDER, HINDBÆR OG BLOMMER

En oplagt sensommer-ret med masser af smag og dybde.

Find opskriften her

GRÅAND I RØDBEDE-SYMBIOSE

I denne opskrift får både top, bede og juice ben at gå på. Ligeså gør andens bryst og lever.

Find opskriften her

Det gode grej

Sæt gang i sylteriet