Syltede hyben

Gode til kraftige oste og fede postejer og patéer. 

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

INGREDIENSER 

• 500 g hyben, halverede, rensede for kerner og skyllede

• 2 dl lagereddike

• 2 dl æbleeddike

• 1 dl vand 

• 4 dl rørsukker 

• 6 laurbærblade

• 1 spsk. tørrede korianderfrø

• 1 citron, skal herfra

SÅDAN GØR DU 

1. Halvér, skyl og fjern kernerne. 

2. Kog eddike, vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. 

3. Tilsæt laurbærblade og korianderfrø, og kog videre i 2-3 min. 

4. Kom hyben og citronskal på skoldede patentglas, og hæld den varme lage over og luk låget med det samme. Tilsæt eventuelt 1 tsk. atamon. 

5. Lad glasset stå mørkt og ikke for varmt i minimum 1 uge før, du tager hul på lækkerierne.