Syltede grønne figner

Gode til blå, kraftige oste og til dessert med flødeskum eller is

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring |1. september 2022 | Nr. 5 2022

Ingredienser

• 1 kg figner, skåret igennem på langs

Syltelage

• 6 dl vand

• 400 g brun farin

• 1 citron, saft og skal herfra

• 1 stjerneanis

• 1 spsk. fennikelfrø

• 1 stk. frisk ingefær, skrællet

• 2 limeblade

• 1-2 spsk. mørk rom

Sådan gør du

1. Varm stille og roligt alle ingredienserne til syltelagen op i en gryde.

2. Tilsæt fignerne forsigtigt og lad dem simre i 4-5 min., til de er gennemvarme.

3. Tag forsigtigt figner op, og kom dem på skoldede glas.

4. Kog den tilbageværende lage ind til en lind sirup. Smag til med en smule mørk rom og hæld siruppen over fignerne.

5. Nyd fignerne efter et par uger og op til flere måneder og spis til blå ost eller med flødeskum.

TIP: Gem ikke glassene længere end 3-5 mdr. – trods alt – især grøntsagerne bliver kedelige med tiden!