1/1/1970 |
Sveskeblomme-is med armagnac
Ingredienser
- Svesker
- 15 stk store svesker , gerne fra Agen
- 1 dl armagnac
- Du kan også købe svesker i Armagnac klar til brug
- Creme anglaise, iscreme
- 1 stk vaniljestang
- 1 l Løgismose piskefløde
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 250 g sukker
- 250 g pasteuriseret æggeblomme
Sådan gør du
Svesker
Step 1. Hak sveskerne og læg dem i blød i armagnac i min. 1 døgn. De er også gode efter et par måneder.
Iscreme
Step 1. Flæk vaniljestangen på langs og kog den sammen med fløde, mælk, og halvdelen af sukkeret i en gryde. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og tilsæt stille og roligt den kogende masse, mens du rører godt rundt. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 67 grader, inden den sigtes og afkøles.
Step 2. Kør isen på ismaskine, til den næsten har sat sig, vend sveskerne i og sæt isen på frost.
Step 3. Server gerne isen sammen med lidt sprødt, f.eks. lidt brændte mandler eller ristede nødder. Det er også godt at give isen et par dråber armagnac, lige inden den stilles på bordet.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...