Sveskeblomme-is med armagnac

4 PERSONER

INGREDIENSER

SVESKER
15 store svesker, gerne fra Agen
1-2 dl Armagnac

Du kan også købe sveskerne i Armagnac klar til brug.

 

CREME ANGLAISE, ISCREME
1 vaniljestang
1 l piskefløde
5 dl sødmælk
250 g sukker
250 g pasteuriserede
æggeblommer

SÅDAN GØR DU:

SVESKER: Hak sveskerne og læg dem i blød i armagnac i min. 1 døgn. De er også gode efter et par måneder.

ISCREME: Flæk vaniljestangen på langs og kog den sammen med fløde, mælk, og halvdelen af sukkeret i en gryde. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og tilsæt stille og roligt den kogende masse, mens du rører godt rundt. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 67 grader, inden den sigtes og afkøles.

Kør isen på ismaskine, til den næsten har sat sig, vend sveskerne i og sæt isen på frost.

Server gerne isen sammen med lidt sprødt, f.eks. lidt brændte mandler eller ristede nødder. Det er også godt at give isen et par dråber armagnac, lige inden den stilles på bordet.