• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sveske–konfekt

Gå i det søde køkken og lav konfekt fra øverste skuffe, hvor de gode råvarer får lov at træde frem og tilsammen opnår en højere enhed. Nyd konfekten til jul, nytår eller en hvilken som helst anden anledning, hvor trangen til lidt sødt af højeste kvalitet skulle melde sig.

Opskrift til ca. 28 stk

INGREDIENSER
1 dl Kahlua, eller din egen favorit-alkohol 200 g svesker uden sten
400 g Summerbird-marcipan
Marcona-mandler til pynt
200 g chokolade til at dyppe konfekten i

Sådan laver du sveske–konfekt

Lad sveskerne trække i Kahlua natten over i en lukket bøtte, så de kan trække smag. Si sveskerne og hak dem. Bland svesker og marcipan til en ensartet masse og rul dem til ovale kugler.

Temperér chokoladen: Smelt 3⁄4 af chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Hak resten af chokoladen og vend den
i den varme chokolade. Vend forsigtigt chokoladen mens den køler ned til 32 °C. Hæld chokoladen op i en smal, høj beholder.
Stik en spids kniv ned i et stykke af sveskekonfekten og dyp den i chokolade, lad den dryppe lidt af og skrab evt. bunden af på beholderens kant.
Sæt konfekten på et stykke bagepapir og dæk hullet fra kniven med en Marcona-mandel.

  Tip: Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.

Svesken på disken!

Hvornår har du sidst fået en rigtig god sveske? Den der sveske, der har den helt rette smag, fugtighed og let karamelliserede, men bløde konsistens? Sådan smager svesker lavet med håndværk. Som dem, der laves i Agen.

Læs om sveskerne