• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Svamperisotto

4 personer

INGREDIENSER: 

120 g risottoris 

1 dl hvidvin 

Ca. 1/5 liter tynd hønsefond 

100 g rensede skovsvampe i tern 

2 spsk smør 

1 spsk olivenolie 

2 finthakkede skalotteløg 

1 fed hvidløg 

50-70 g revet parmesan 

Lidt citronsaft 

Salt og peber 

SÅDAN LAVER DU SVAMPERISOTTO

Svits løg og hvidløg i smør og olie, i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt risene og sautér til de er glasklare. Svits svampe med de sidste par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det reducere helt væk.  

Lun hønsefonden i en anden gryde og tilsæt den løbende til risene. Det er vigtigt hele tiden at koge fonden ind i risene før der tilsættes mere. Fortsæt denne proces indtil risene er kogt al dente, ca. 15 minutter. (Læs på pakken præcis hvor længe risene skal koge, da det kan variere fra mærke til mærke.) Løber du tør for fond tilsætter du blot almindelig vand.  

Rør de kogte ris sammen med revet parmesan, til en cremet blanding og smag til med salt og peber.  

 

Ønsker du en meget cremet risotto kan du med fordel montere den med smør og eller mascarpone. Det er vigtigt at konsistensen er letløbende og vuggende”. Risottoen må ikke blive for kompakt.