30/3/2021 | Magasin 3 2021
Summerbird Amber-mousse
Summerbirds Amber-chokolade er nærmest ikonisk, i hvert fald er den et af Summerbirds mest populære produkter blandt vores kunder. Med tiden har Amber udviklet sig til at blive en hel serie og du kan nu både nyde den karamelliserede chokolade i alt fra flødeboller til sommerfugle med ganache-fyld. I opskriften her har vi taget Amber-chokoladen med i dessertkøkkenet og fremtryllet en mousse. Den fede piskefløde og cremede chokolade får selskab af et lille strejf kaffe og appelsin og udgør et uimodståeligt match til Staunings whiskyer.
Ingredienser
- 125 g Amber-chokolade fra Summerbird
- ½ l Løgismose piskefløde
- 3 stk æg
- 50 g sukker
- Appelsinskal
- 3 blade husblas
- 4 cl kaffe
- Amber-chokolade med karamelliserede hasselnødder til topping
Sådan gør du
Step 1.
Varm fløden op, bræk Amber-chokoladen i mindre stykker og kom den i fløden tillige med 1 knsp havsalt. Smelt chokoladen i fløden, til den er helt opløst. Pisk omhyggeligt og sæt chokoladefløden i køleskabet til den er helt kold, gerne 2-3 timer.
Step 2.
Når fløde-chokoladeblandingen er helt kold piskes den til en let skum. Sæt på køl.
Step 3.
Pisk æg, sukker og appelsinsaft og –skal til det er helt let og luftigt, gerne på en røre - maskine ved moderat hastighed i 6-8 min. Kom husblas i en kasserolle og tilsæt den kolde kaffe og lad den bløde op. Smelt den opblødte husblas i en gryde ved lav tem - peratur til gelatinen er fuldstændig opløst. Hæld den under piskning, i en tynd stråle, i æggemassen.
Step 4.
Vend forsigtigt flødeskummen i æggemas - sen og hæld i portionsforme eller en større skål. Kom på køl natten over.
Step 5.
Anret med hakket Amber-plade med karamelliserede hasselnødder og en orangeskal.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...