• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Summerbird Amber-mousse

DESSERT TIL 4 PERSONER

Summerbirds Amber-chokolade er nærmest ikonisk, i hvert fald er den et af Summerbirds mest populære produkter blandt vores kunder. Med tiden har Amber udviklet sig til at blive en hel serie og du kan nu både nyde den karamelliserede chokolade i alt fra flødeboller til sommerfugle med ganache-fyld.

I opskriften her har vi taget Amber-chokoladen med i dessertkøkkenet og fremtryllet en mousse. Den fede piskefløde og cremede chokolade får selskab af et lille strejf kaffe og appelsin og udgør et uimodståeligt match til Staunings whiskyer.

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 125 g Amber-chokolade fra Summerbird

• ½ l piskefløde

• 2-3 æg

• 50 g sukker

• Skal og saft af 1/4 appelsin

• 3 blade husblas

• 4 cl kaffe

• Amber-chokoladebar med karamelliserede hasselnødder til topping

SÅDAN GØR DU

Varm fløden op, bræk Amber-chokoladen i mindre stykker og kom den i fløden tillige med 1 knsp havsalt. Smelt chokoladen i fløden, til den er helt opløst. Pisk omhyggeligt og sæt chokoladefløden i køleskabet til den er helt kold, gerne 2-3 timer.

Når fløde-chokoladeblandingen er helt kold piskes den til en let skum. Sæt på køl.

Pisk æg, sukker og appelsinsaft og –skal til det er helt let og luftigt, gerne på en røre - maskine ved moderat hastighed i 6-8 min. Kom husblas i en kasserolle og tilsæt den kolde kaffe og lad den bløde op. Smelt den opblødte husblas i en gryde ved lav tem - peratur til gelatinen er fuldstændig opløst. Hæld den under piskning, i en tynd stråle, i æggemassen.

Vend forsigtigt flødeskummen i æggemas - sen og hæld i portionsforme eller en større skål. Kom på køl natten over.

Anret med hakket Amber-plade med karamelliserede hasselnødder og en orangeskal.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her