STJERNESKUD

med rødtunge, asparges, fjordrejer og caviar, naturligvis

OPSKRIFT TIL 2 PERSONER

Premium-udgaven af smørrebrødsklassikeren, som sædvanligvis laves med rødspættefilet. Det var smørrebrødsjomfruen, Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet til ære for den russiske kosmonaut – Jurij Gagarin, da han besøgte Danmark for godt 60 års siden.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 16. maj 2022 | Nr. 3 2022

INGREDIENSER

• 4 rødtungefileter

• 100 g pillede fjordrejer

• 30 g caviar

• 6 asparges, grønne eller hvide

• Pankorasp

• 1 æg

• 1 dl hvidvin

• 2 skiver sandwichbrød fra en god bager

• 100 g Løgismose smør

Dressing
• 2 spsk. mayonnaise

• 2 spsk. Løgismose crème fraîche

• 1 tsk. tomatpuré

• 4 stænk Worcestershire-sauce

• 3 stilke estragon

Piment d'Espelette

• Salt og pebe

Opskrift på stjerneskud

SÅDAN GØR DU

1. Rør mayonnaise, crème fraîche og tomatpuré sam - men i en skål. Tilsæt Worcestershire-sauce, finthakket estragon, piment d'Espelette, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den er klar til anretning.

2. Damp 2 rødtungefileter i et ildfast fad med hvidvin og en klat smør overdækket med stanniol i ca. 7-8 min. i en oven på 175 °C.

3. Panér 2 rødtungefileter med æg og pankorasp, og steg dem sprøde i smør på en pande.

4. Steg sandwichbrødet sprødt på samme pande.

5. Klargør asparges. Skær eller bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke. Kog aspargesene let i letsaltet vand, til de er møre, men har bid.

6. Anret sandwichbrødet på to tallerkner, og smør et godt lag dressing på hver skive. Læg herefter 3 asparges på hver brødskive og henholdsvis en dampet og en stegt rødtungefilet ovenpå. Top med fjordrejer og afslut med en skefuld kaviar. Servér dressingen i en skål ved siden af, skulle der være dressing tilovers. Så synger englene!

 

Fladfisk

Med en kyststrækning med mere end 7.000 kilometer land lige ved havet er Danmarks kyst verdens næst længste. Det er derfor oplagt at finde fiskestang, harpun og snorklesæt frem og fange sin egen mad eller lægge vejen forbi en fiskekutter på landets mange havne og se, hvad der er landet af lækkerier.

Læs om fladfisk