Stikkelsbærtrifl i med nougatine

OPSKRIT TIL 4 PERSONER

Konditor og fagekspert Yann Valade-Amland | 1. juli 2022 | Nr. 4

Ingredienser

• 700 g stikkelsbær

• 1 dl vand

• 100 g sukker

• ½ vaniljestang, kornene herfra

• 75 g mandler

• 25 g pistacienødder

• 50 g sukker

• 2 dl Løgismose piskefløde

• 2 æggeblommer

Dessert med stikkelsbær

SÅDAN GØR DU

Kompot
1. Skyl stikkelsbær. Hæld dem op i en gryde og tilsæt 1 dl vand.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med lidt sukker. Kom det i gryden.

3. Læg låg på gryden, sæt på en kogeplade og skru helt op for varmen. Skru ned, så snart det koger, og behold låget på.

4. Mos bærrene med en stavblender, mini - hakker eller lignende og kog stikkelsbær - puréen i ca. 10 minutter.

5. Tag gryden af varmen. Hæld den kogte puré over i en skål og tilsæt sukker. Sæt skålen i køleskabet.

Nougatine
1. Hæld mandler, pistacienødder og 50 g sukker i en skål, rør sammen og brun blandingen i en gryde ved middel varme under konstant omrøring, så den ikke brænder på.

2. Hæld nu nougatinen på en breddeplade og fordel den jævnt. 3. Skær nougatinen i stykker, mens den stadig er lun.

Servering
1. Pisk fløden til den har en let og luftig konsistens og pisk de to æggeblommer i. Det gør skummen ekstra fyldig og giver en fin farve. Den må endelig ikke piskes for meget.

2. I et gennemsigtigt glas anret først med et lag stikkelsbærkompot, dernæst lidt nougatine og så flødeskum. Gentag gerne 3-4 gange afhængig af glassets størrelse.

Tip: Bland lidt æbler i kompotten, hvis du ønsker lidt mere struktur og substans i puréen.