30/9/2019 | Magasin 8 2019
Stikkelsbærkompot
Prøv konditorens syrlige kompot af stikkelsbær til gedeostene og nyd samspillet mellem ostens fedmefulde konsistens og smag og kompottens friske syre.
Ingredienser
- 250 g stikkelsbær
- 60 g sukker
- Vand
Sådan gør du
Step 1.
Stikkelsbær puttes i en kasserolle og vand tilsættes til det dækker bunden af kasserollen.
Step 2.
Koges under låg ved svag varme til stikkelsbærrene er bløde. Hold øje med farven, den skal forblive grøn. Blend bærrene og tilsæt sukkeret.
Step 3.
Hæld kompotten på skoldede glas, som opbevares i køleskabet.
Tip
Servér kompotten til ostebordet
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...