• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Stenbiderrogn

- På kartoffelblinis med creme fraiche og karse

Stenbiderrogn er om noget en forårsbebuder; dog er sæsonen for stenbiderrogn med tiden startet tidligere og tidligere og allerede i januar så vi de første lyserøde perler lande til svimlende priser hos fiskehandlerne.

Nyd at den nordiske caviar nu er at finde til humane priser og sæt den i strålende selskab med smørmættede kartoffelblinis, creme fraiche og karse – med iskold rosé i glasset kan foråret bare komme an!

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021 

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER:

KARTOFFELBLINIS

  • 500 g indmad fra bagte kartofler
  • 3 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 200 g blødt smør
  • Salt og peber

 

STENBIDEROGN

  • ½ citron + skallen deraf
  • Salt og peber
  • 1 bakke karse
  • Finhakket rødløg eller skalotteløg
  • Creme fraiche, vi anbefaler Løgismose 18% som kan købes i Netto

SÅDAN GØR DU:

Bag kartofler i ovnen til de er helt møre. Skrab indmaden ud mens de er lune og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt æg og blend sammen. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen mens maskinen kører. Smag til med salt og peber når massen er homogen. Steg dem på en blinispande til de er gyldne på begge sider.

Smag stenbiderrognen til med citronsaft og –skal samt salt og peber. Anret pænt på tallerken med en god ske - fuld creme fraiche, finthakket løg og karse på toppen.

Opskrifter

Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers

Se vores opskrifter her