Stenbiderrogn

- på smørristet rugbrød, karse og creme fraiche

Med forårets komme hører sig lette anretninger med rogn og selvfølgelig den rette, lyse vin. Spørger du vores sommelier, Catharina kunne et godt bud være den unge, hvide og klassiske Chablis Sainte Claire fra Jean-Marc Brocard eller Perle des Gabares fra Biodivis i Pouilly Fumé. 

Byd de lunere tider velkommen med denne opskrift og vinen til. 

INGREDIENSER

  • 4 skiver rugbrød, i en fornuftig tykkelse 
  • 1 bk karse 
  • Ringe af skalotteløg  
  • Salt og peber 

 

Opskrift på stenbiderrogn på smørristet rugbrød

Bestil stenbiderrogn

Bestil din stenbiderrogn på ugens fiskebestilling, når den nordiske caviar er i sæson. Stenbiderrognen kan efterfølgende afhentes i butikken på Nordre Toldbod.

Se ugens fiskebestilling og bestil her

Sådan gør du

1. Varm en grillpande godt op. Smør rugbrødsskiverne med et tykt lag Løgismose smør. Rist rugbrødet på den varme pande – det må godt blive en smule brændt. Regn med ca. 2 minutter på hver side. Tag skiverne af varmen og læg til side.   

2. Klip karsen fint. Skræl skalotteløg og skær i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern.  

3. Kom stenbiderrogn op i en skål og rør salt i lidt ad gangen, indtil du er tilfreds med saltmængden. 

4. Anret skiverne af rugbrød på en tallerken, og put stenbiderrogn ovenpå. Top med karse og skalotteløg og en gavmild klat creme fraiche 18% fra Løgismose. 

Velbekomme

FULDEND OPLEVELSEN

Med forårets komme hører sig lette anretninger med rogn og selvfølgelig den rette, lyse vin. ⁣Og spørger du vores sommelier, Catharina, med en fortid på både Dragsholm Slot og Restaurant Koks på Færøerne kunne et godt bud være den unge, hvide og klassiske Chablis Sainte Claire, 2020 fra Jean-Marc Brocard.

Hvor en fadlagret vin på Chardonnay kan blive for fed til forårets ofte lette retter, er denne Chablis gnistrende, mildt blomstrende med associationer til sprøde grønne æbler og citrusfrugter – eminent til stenbiderrognens milde smag!⁣

Et alletiders alternativ er Perle des Gabares, 2019 fra Biodivis i Pouilly Fumé. En vin, der med raffineret duft af hyldeblomst og citrusfrugt, stringent friskhed og en nærmest prikkende fornemmelse på tungen er strålende til stenbiderrogn og lette forårsretter med asparges og sprøde salater. ⁣