• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Stegte kammuslinger

Med bagte tomater

Skønne modne sommertomater i alle former og farver burde bringe smilet frem hos de fleste.
Tomater, der bliver bagt nænsomt, trækker en masse smagsnuancer frem og indeholder både en
behagelig syrlighed og sødme. Smagen i modne tomater bruges ofte til at beskrive umami, ”den
5. smag”. Af mange også betegnet som velsmag.

4 PERSONER

INGREDIENSER

TOMATSAUCE
500 g modne tomater
25 g smør
ca. 2 spsk tomateddike
eller æbleeddike
salt og friskkværnet peber

BAGTE TOMATER
10 tomater, forskellig sort og størrelse 1 tsk røget paprika
1 tsk rørsukker
2 spsk jomfruolivenolie
salt og friskkværnet peber

BASILIKUMOLIE
1 bundt basilikum
1
1⁄2 dl vindruekerneolie

KAMMUSLINGER
12 store flotte kammuslinger
2 spsk vindruekerneolie salt og friskkværnet peber

PYNT
1 bundt violet basilikum

  Find franske tomater i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

SÅDAN LAVER DU STEGTE KAMMUSLINGER:

TOMATSAUCE: Blend tomaterne, kom dem i en gryde og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Sigt dem gennem et viskestykke, dette kræver lidt tålmodighed. Kog tomatsaucen ind til ca. 1 dl og monter den med smør og smag til med eddike, salt og peber.

BAGTE TOMATER: Skær tomaterne i mundrette stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr tomaterne med røget paprika, rørsukker, olie, salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 90 grader varmluft i ca. 90 minutter.

BASILIKUMOLIE: Kom vand i en mellemstor gryde og lad det koge op. Pluk bladene af basilikummen, blancher dem kort i det kogende vand, læg dem herefter straks i isvand og lad dem køle helt ned. Blend nu bladene med olie i ca. 10 minutter, så der udvikles varme i olien. Si olien igennem et klæde eller et kaffefilter.

KAMMUSLINGER: Krydr kammuslingerne med salt og peber og sæt dem på køl i ca. 15 minutter. Vend dem herefter i olien og steg dem gyldne på panden.

Fordel kammuslinger og bagte tomater i bunden af en lun dyb tallerken. Hæld basilikumolien udover. Skum med en stavblender tomatsaucen op og fordel den ud over retten lige inden servering. Pynt med violet basilikum.

  Mangler du vin til maden? Løgismose Rosé No. 01 passer alletiders til denne ret

Andre retter med muslinger

Moules mariniéres