• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Stegte kalvebrisler med artiskokker og svampe i sauce Barigoule

Kalvebrisler er små kirtler i kalvens hals og (desværre) er denne variant af indmad for mange en ganske overset spise. Brislerne er dog en anerkendt delikatesse og særligt i Frankrig hyldes de let sødmefulde brisler i gastronomien. Brisler kan være en smule svære at få fat i, i Danmark, men bør kunne bestilles hos velassorterede slagtere.

Nyd brislerne i denne ret hvor de får selskab af svampe og artiskokker i den klassiske franske Barigoule-sauce og sæt dertil et glas portugisisk vin og nyd en symfoni af store smage i smuk forening.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021 

HOVEDRET TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

• 800-1000 g kalvebrisler

• 4 artiskokker

• 250 g blandede svampe

• 4 gulerødder

• 1 dl tør hvidvin

• 2 dl kraftig hønsefond

• 1 citron

• 2 skalotteløg

• 1 fed hvidløg

• 1 kvist timian

• 1 stk. laurbærblad

• 1 lille bundt persille

• Olivenolie og smør • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Blanchér kalvebrislerne i letsaltet vand og fjern herefter hinder og sener. Skær brislerne i passende stykker og læg dem til side.

Skræl artiskokkerne for de stive blade, del dem i passende stykker og opbevar dem i vand tilsat citronsaft/eddike, så de ikke bliver sorte før tilberedning. Del svampe og gulerødder i passende stykker og hak skalotteløg og hvidløg. Steg artiskokker, svampe og gulerødder i olivenolie. Efter 3 min tilsættes skalotteløg, hvidløg, timian og laurbærblad, steg med i ca. 1 min. Kog panden af med hvidvin og reducer til det halve, tilsæt herefter hønsefond og tilbered grøntsagerne færdig. Ved servering tilsættes rigeligt hakket persille og smag til med citronsaft, salt og peber.

Steg kalvebrislerne sprøde i en blanding af smør og olivenolie, hele hvidløg og timiankviste. Krydr med rigeligt salt og peber før servering. Tilsæt brislerne til grøntsagerne i saucen og servér.

FIND FLERE OPSKRIFTER

Gå på opdagelse og lad dig inspirerer i vores store opskriftunivers.

Se vores opskrifter her