• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Stegt knurhane med artiskokblade og estragoncreme

4 PERSONER

INGREDIENSER

ARTISKOKKER 
2 store artiskokker
1 citron
1 spsk salt

ESTRAGONCREME 
2 store fed grofthakkede hvidløg
½ tsk salt
Saft og skal af 1 økologisk citron
2 pasteuriserede æggeblommer
4 dl olivenolie
1 bagt bagekartoffel
2 spsk skyrfraiche
½ bundt finthakket estragon
1 tsk sennep
friskkværnet peber

KNURHANE
400 g knurhanefilet
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk smør
salt og friskkværnet peber

Stegt knurhane med artiskokblade og estragoncreme

SÅDAN GØR DU:

ARTISKOKKER: Skær stokken af artiskokkerne og del citronen i to. Kog artiskokkerne med citronen i en gryde med letsaltet vand, til de er møre og bladene let kan trækkes af. Beregn ca. 20-25 minutter.

ESTRAGONCREME: Kom hvidløg, salt, sennep, citronsaft og æggeblommer i en blender og sæt den i gang. Tilsæt lidt efter lidt olivenolien, til konsistensen er som en mayonnaise. Mos den bagte kartoffel gennem en sigte ned i en skål og rør skyrfraichen og den finthakkede estragon i. Vend mayonnaisen fra blenderen sammen med kartoffelblandingen og smag til med salt, peber og lidt fintrevet citronskal.

KNURHANE: Del fileterne i mundrette stykker og rids skindet med en skarp kniv for at forhindre, at fisken trækker sig sammen under tilberedningen. Varm olien på panden og steg fisken på skindsiden, til det er helt sprødt og gyldent. Vend fisken og tilsæt smørret og lad det bruse op omkring fileterne. Træk herefter panden fra varmen og lad fisken trække færdig i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber. Læg fisk og artiskokker på et fad og kom estragoncremen i en skål, som sættes midt på bordet. Her er tale om ”fingermad”, så nu gælder det om at række til. Pluk bladene af artiskokkerne, dyp dem i cremen og træk det fyldige artiskokkød af bladene med fortænderne. Dyp ligeledes de sprøde stykker fisk i cremen. Er man lidt fin på den, kan man selvfølgelig også bruge en gaffel.

 

Prøv retten sammen med en af de tørre hvidvine fra Mosel 

Tour de Mosel 6 flasker