• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stegt kalvelever med syltede løg

Stegt lever kan virkelig dele vandene. Enten elsker man lever, eller også hader man det, men har man ikke smagt lever i lang tid, måske ikke siden man var barn, er denne opskrift et godt sted at springe op på hesten igen. Om ikke andet så for saucens skyld, der smager herligt sammen med nye danske kartofler. Det er vigtigt, at leveren ikke steges for længe, da den så bliver tør og mest af alt minder om sålelæder. 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

LEVER
600 g kalvelever skåret i skiver 
2-3 spsk hvedemel

1 spsk smør

2 spsk vindruekerneolie 
Salt og friskkværnet peber

LØG
2 rødløg

1 dl hindbæreddike 
1 dl vand

1 dl rørsukker

KARTOFLER
400 g helt små nye kartofler 
1 spsk smør

1 lille håndfuld finthakket kørvel

Salt og friskkværnet peber

FLØDESAUCE
5 dl kalvefond

3 dl fløde

1 spsk sherry eddike

1 spsk ribsgelé

Salt og friskkværnet peber

PYNT
Ribs, løgringe og brøndkarse

Sådan laver du stegt kalvelever med syltede løg  

LEVER: Vend leverskiverne i melet, steg dem i smør og olie på panden og krydr dem med salt og peber. De skal blot have et par minutter på hver side, så de stadig er rosa i midten.

LØG: Pil løgene og del dem i kvarter. Læg dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad løgene simre under låg ved svag varme, til de er møre, men stadig har bid. Beregn ca. 10 min.

KARTOFLER: Skrub kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand. Hvis kartoflerne er små og helt friske, er det en god idé blot at koge dem ca. 5 minutter, hvorefter gryden tages af blusset, og kartoflerne trækker i det varme vand, til de er møre. Vend herefter de kogte kartofler med smør og kørvel og krydr godt med salt og peber.

FLØDESAUCE: Kog fond og fløde ind til omtrent det halve, så saucen får en god konsistens. Smag til med sherryeddike og ribsgelé. Krydr med salt og peber.

Anret på lune tallerkner og pynt med ribs, løgringe og lidt brøndkarse. Har du kartofler og sauce i overskud, kan du servere det i skåle ved siden af.