1/1/1970 |
Stegt kalvelever med syltede løg
Stegt lever kan virkelig dele vandene. Enten elsker man lever, eller også hader man det, men har man ikke smagt lever i lang tid, måske ikke siden man var barn, er denne opskrift et godt sted at springe op på hesten igen. Om ikke andet så for saucens skyld, der smager herligt sammen med nye danske kartofler. Det er vigtigt, at leveren ikke steges for længe, da den så bliver tør og mest af alt minder om sålelæder.
Ingredienser
- Lever
- 600 g kalvelever skåret i skiver
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- 1 spsk Løgismose smør
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Løg
- 2 stk rødløg
- 1 dl hindbæreddike
- 1 dl vand
- 1 dl rørsukker
- Kartofler
- 400 g helt små nye kartofler
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 håndfuld finthakket kørvel
- Salt og friskkværnet peber
- Flødesauce
- 5 dl kalvefond
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 1 spsk sherryeddike
- 1 spsk ribsgelé
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Ribs, løgringe og brøndkarse
Sådan gør du
Lever
Step 1. Vend leverskiverne i melet, steg dem i smør og olie på panden og krydr dem med salt og peber. De skal blot have et par minutter på hver side, så de stadig er rosa i midten.
Løg
Step 1. Pil løgene og del dem i kvarter. Læg dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad løgene simre under låg ved svag varme, til de er møre, men stadig har bid. Beregn ca. 10 min.
Kartofler
Step 1. Skrub kartoflerne og kog dem i en gryde med letsaltet vand. Hvis kartoflerne er små og helt friske, er det en god idé blot at koge dem ca. 5 minutter, hvorefter gryden tages af blusset, og kartoflerne trækker i det varme vand, til de er møre. Vend herefter de kogte kartofler med smør og kørvel og krydr godt med salt og peber.
Flødesauce
Step 1. Kog fond og fløde ind til omtrent det halve, så saucen får en god konsistens. Smag til med sherryeddike og ribsgelé. Krydr med salt og peber.
Step 2. Anret på lune tallerkner og pynt med ribs, løgringe og lidt brøndkarse. Har du kartofler og sauce i overskud, kan du servere det i skåle ved siden af.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...