• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stegt hornfisk med kartoffelsalat, rygeost og sennepsvinaigrette

Hornfisk er en dejlig spisefisk, som er velegnet til at stege og grille. De grønne ben kan se skræmmende ud, men det er blot det naturlige farvestof vivianit, inde i fiskebenet, der giver dem deres grønne farve. Glæd dig derimod over, at de netop er nemme at finde og pille fra pga. farven. Vores kokke vender hornfiskefileterne i rugmel og steger dem i smør og olie, så de bliver dejligt sprøde. Dertil en frisk kartoffelsalat med rygeost og spæde grøntsager.  

Hornfiskesæsonen skydes i gang midt i april og strækker sig helt til oktober, dog er fisken på sit højeste i april-maj og igen fra august til september.  

4 Personer

INGREDIENSER

KARTOFFELSALAT 
500 g nye kogte kartofler, pillede og halverede 
100 g ærter, frisk fra bælg og blancherede 
100 g radiser, skåret i meget tynde skiver og lagt i isvand så de bliver helt sprøde 
1 lille bakke karse, klippet 
1 lille bundt dild, snittet groft 
200 g rygeost 
spsk olivenolie 
Salt og peber 

DRESSING 
1 spsk flydende honning 
1 spsk grovkornet sennep 
3 spsk hvidvinseddike 
1 dl god olivenolie 
Salt og peber 

FISKEN 
700-800 g hornfiskefilet 
Rugmel 
Salt og peber 
Vindruekerneolie og smør til stegning 

Sådan laver du stegt hornfisk med kartoffelsalat

Kartofler, ærter og halvdelen af radiserne, dilden og karsen vendes sammen i en skål med olie, salt og peber. Anret salaten og smuldr rygeosten ud over. Pynt med de sidste af radiserne og krydderurterne på toppen. 

Alle ingredienserne til dressingen kommes i en lille skål og blendes i 10-15 sekunder. Smag efter om den mangler mere af en af ingredienserne, tilsæt og blend igen.  

Klip finnerne af hornfiskefileterne. Gå dem efter for store ben. Drys dem med lidt salt på begge sider og lad dem trække 5-10 minutter. Dup fileterne tørre med køkkenrulle og skær hver filet i 4 stykker. Vend stykkerne i rugmel krydret med peber og salt. 

Varm olien på panden, tilsæt smør og lad det bruse af. Læg fisken på panden med skindsiden opad. Vend stykkerne efter 30 sekunder, og lad dem stege videre imens panden tiltes, og du med en ske overøser fisken med smørret fra panden. Fiskene er færdige efter 2-3 minutter. 

Anret med kartoffelsalaten og dressingen