• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stegt fasanbryst

Med kompot af æbler og kvæde

 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KOMPOT
100 g skrællede æbler, uden kerner
200 g skrællede kvæder, uden kerner
4 store tørrede figner
75 g sukker
vand
1-2 spsk æbleeddike
1 tsk hakket rosmarin
salt og friskkværnet peber

SAUCE
1 finthakket skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk vindruekerneolie
1 dl hvidvin
5 dl hønsefond
1 spsk smør
1 lille håndfuld finthakket
kørvel
1-2 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber

FASANBRYST
2 fasanbryster
8 strimler røget bacon eller
spæk til bardering
1 spsk smør
1 spsk vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU STEGT FASANBRYST:

KOMPOT: Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern. Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel. Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.

FASANBRYST: Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk. Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i 5 minutter, inden du skærer dem i skiver.

SAUCE: Sauter skalotteløg og hvidløg i lidt vindruekerne- olie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til 13 og pisk med smør og tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.

 

  Find friske æbler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

Find flere opskrifter

Hovedretter