• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stegt andebryst

Med rødbede og kirsebær

Mange af os forbinder sikkert and med jul og mortensaften. Det er der som sådan heller ikke noget galt med, bare man også husker på, at and også smager herligt på andre tider af året. Faktisk er andebryster oplagte at tilberede på grillen. Brystets fedtlag beskytter kødet og gør det saftigt, og kødets struktur er ikke så skrøbeligt som andet fjerkræ og kan derfor sagtens klare den hårde varme fra grillen. 

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

KIRSEBÆR OG RØDBEDE
1 l rødbedesaft svarende til ca. 2 kg rå rødbeder kørt på saftpresser
1 tsk fennikelfrø
ca.
1⁄2 dl kirsebæreddike
ca.
1⁄2 dl rapsolie
16 små nye kogte og
pillede rødbeder
200 g kirsebær uden sten
salt og friskkværnet peber

ANDEBRYST
4 andebryster
1 spsk vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber

PYNT
1 lille håndfuld brøndkarse
1 lille håndfuld
rødbedeblade
1 lille håndfuld
frysetørrede kirsebær

Stegt andebryst med kirsebær, rødbede og brødkarse. Anrettet på en hvid tallerken

SÅDAN TILBEREDES STEGT ANDEBRYST

KIRSEBÆR OG RØDBEDE: Kom rødbedesaft og fennikelfrø i en gryde og lad saften koge ned til ca. 3 dl. Sigt frøene fra og smag saucen til med kirsebæreddike, salt og peber. Tilsæt rapsolien og pisk saucen igennem, så du får en skilt sauce.

Del rødbederne i halve og lun dem i saucen sammen med kirsebærrene.

ANDEBRYSTER: Rids skindet på brysterne og krydr dem grundigt med salt og peber. Kom lidt vindruekerneolie på panden og steg skindet helt sprødt. Vend brystet og steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 160 grader. Beregn ca. 8-10 minutter og lad dem herefter trække i 5 minutter. Du kan med fordel også tilberede andebrysterne på grillen.

Skær skiver af andebrysterne og læg dem på en lun tallerken. Fordel saucen med kirsebær og rødbeder rundt om. Pynt tallerknerne med brøndkarse, rødbedeblade og frysetørrede kirsebær.

Andre retter med vildtkød

Sommerbuk