• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Sprøde polenta fritter med pepperon i og parmesan

SNACK TIL 4 PERSONER 

Til en kold drink hører sig snacks – det er så sikkert som amen i kirken!

Polenta kendes måske af mange, som grynet og ikke så smagfuld, men med den rette tilberedning kan den gullige majsmel forvandles til en sprød og forførende snack. Thomas Rode topper her de friterede polentafritter med tør pepperoni og parmesanost og kommer dermed med sit bud på den perfekte snack til en kølig italiensk drink.

Gæstekok Thomas Rode | 31. marts 2021 | Nr. 03 2021

INGREDIENSER

• 125 g polentamel, fint

• 0,5 l vand

• 1 nip salt

• 2 spsk olivenolie – heraf ca 1 spsk til at smøre fadet med

• 1 kvist frisk rosmarin, kun bladene

• 1 cm finthakket frisk chili

• 0,5 revet fed hvidløg

• 2 spsk parmesan, fintrevet

• Flagesalt

• Sort peber, friskkværnet

• Ca. 100 g pepperoni, tørret

• Parmesan til pynt

SÅDAN GØR DU

Kog vandet op i en tykbundet gryde med et nip salt, finthakket chili, rosmarin, revet hvidløg og olivenolie og kom polentamel i gryden under omrøring. Lad blandingen koge 10-15 minutter ved svag varme, under jævnlig omrøring til den er som en lind, men ikke for våd grød.Rør parmesan i polentaen, smag til og hæld det over i et fad, der er smurt med masser af olivenolie.

Sæt fadet på køl, gerne natten over så den sætter sig og er helt kold. Skær polentaen ud i passende stykker, pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Befri pepperonien for skind og skær den i 1-2 mm skiver på langs og derefter i strimler.

Steg fritterne på en grill- , en almindelig pande eller i hed olie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og anret derefter på et fad. Pynt med fintskåret pepperoni, revet parmesan og eksempelvis rucola-blade.

Forårsdrinks med og uden alkohol

Til en snack hører sig en kold drink. Få to opskrifter på friske forårsdrinks med og uden alkohol.

Få opskrifterne her

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her