30/3/2021 | Magasin 3 2022
Sprøde polenta-fritter med pepperoni og parmesan
Til en kold drink hører sig snacks – det er så sikkert som amen i kirken! Polenta kendes måske af mange, som grynet og ikke så smagfuld, men med den rette tilberedning kan den gullige majsmel forvandles til en sprød og forførende snack. Thomas Rode topper her de friterede polentafritter med tør pepperoni og parmesanost og kommer dermed med sit bud på den perfekte snack til en kølig italiensk drink.
Ingredienser
- 125 g polentamel , fint
- ½ l vand
- 1 nip salt
- 2 spsk olivenolie – heraf ca 1 spsk til at smøre fadet med
- 1 kvist frisk rosmarin , kun bladene
- 1 cm finthakket frisk chili
- ½ fed revet hvidløg
- 2 spsk parmesan , fintrevet
- Flagesalt
- Sort peber , friskkværnet
- 100 g tørret pepperoni
- Parmesan til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Kog vandet op i en tykbundet gryde med et nip salt, finthakket chili, rosmarin, revet hvidløg og olivenolie og kom polentamel i gryden under omrøring. Lad blandingen koge 10-15 minutter ved svag varme, under jævnlig omrøring til den er som en lind, men ikke for våd grød.
Step 2.
Rør parmesan i polentaen, smag til og hæld det over i et fad, der er smurt med masser af olivenolie.
Step 3.
Sæt fadet på køl, gerne natten over så den sætter sig og er helt kold.
Step 4.
Skær polentaen ud i passende stykker, pensl med olivenolie og krydr med salt og peber. Befri pepperonien for skind og skær den i 1-2 mm skiver på langs og derefter i strimler.
Step 5.
Steg fritterne på en grill- , en almindelig pande eller i hed olie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og anret derefter på et fad.
Step 6.
Pynt med fintskåret pepperoni, revet parmesan og eksempelvis rucola-blade.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...