Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

SPRØDE HØNSEÆG med hestebønner og høost

4 PERSONER

INGREDIENSER

4 økologiske æg
2 l vand
1 dl lagereddike
50 g mel
1 sammenpisket æg
100 g rasp
1 l vindruekerneolie
100 g istandgjorte
hestebønner
20 g smør
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 g høost
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

Slå æggene ud i hver sin kop eller skål. Kog 2 liter vand sammen med eddiken og pocher æggene et ad gangen i 3-4 minutter. Pisk med et piskeris vandet i bevægelse, så der dannes en spiral i midten, inden du forsigtigt vender hvert æg ud i vandet. På denne måde samler hviden sig omkring blommen. Læg æggene i isvand efterhånden, som de er færdige. Tag æggene op med en hulske og dup dem let med køkkenrulle, inden de paneres i denne rækkefølge; mel, sammenpisket æg og rasp.

Varm olien op til 170-180 grader, eller til den begynder at syde omkring en tændstik, og friter æggene i ca. 20 sekunder. I mellemtiden lunes hestebønnerne i lidt smør sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg. Smag til med salt og peber og server straks.

Anret hestebønner og æg på tallerkner og riv høosten over retten i rigelige mængder.